Jeg ærgrer mig over, at så mange godhjertede personer i Danmark lader sig styre af deres frygt. Frygt for islamisering af Danmark er ikke bare irrationel, men også farlig. Den frygt, som vokser i mange danskere dag for dag, er den samme form for frygt, som fik tyskerne til at myrde omkring seks millioner jøder under 2. verdenskrig. Jeg kan kun håbe på, at vi er blevet klogere siden da.

I disse dage ser vi en udvikling mod færre og færre rettigheder for en gruppe af vores befolkning, som er blevet født her eller kommet til Danmark for at søge overlevelse og fred fra krig. Nye love og tiltag fra en regering, som er en direkte trussel mod værdier som lighed og frihed, og en bred støtte af disse indskrænkninger af rettigheder. Øv!

Og helt ærligt, hr og fru Danmark? Hvad er det egentlig, I er bange for? Er i bange for, at velfærdsstaten krakelerer, og der ikke længere er råd til skattelettelser til de rigeste? Er i bange for, at Danmark erstatter kirkeklokkerne med, at der bliver kaldt til bøn fra moskéerne? Eller frygter i for den gruppering og kriminalitet, som vi desværre ser som resultat på vores helt elendige integration.

Hvis dette er tilfældet, vil jeg opfordre dig til at spørge dig selv, hvorvidt du virkelig tror på, at en skærpning af rettigheder, forskelsbehandling og frihedsberøvelse vil føre til bedre integration og større engagement for deltagelse i det danske fællesskab og samfund? Eller om det vil føre til undertrykkelse, mere fattigdom blandt etniske minoriteter, en intensiveret følelse af ikke at være velkommen heraf –> dårligere integration i samfundet, hvilket vil føre til –> mindre lyst til at deltage og engagere sig i samfundet og heraf –> mere kriminalitet, som ingen af os bryder os om.

Forandring kan være skræmmende, men forandring er det eneste, der er konstant. Jeg håber inderligt, at vi alle sammen vil begynde at arbejde med vores frygt og i stedet erstatte det med medmenneskelighed, forståelse og tillid.

Empati, sympati og medfølelse med de mennesker, som flygter fra krig og kommer til Danmark med ønsket om at finde tryghed og et godt liv for dem selv og deres familie. Lyt, forstå og lær, så vi en dag kan blive ét. Medmenneskelighed er det eneste, der kan bevare vores tryghed – og tryghed ønsker vi alle sammen.