Danmark er i sandhed et yndigt land. Noget af det allermest værdifulde og smukkeste, vi har i Danmark, er vores fantastiske kongehus, som langt de fleste danskere holder af. For en lille skare af mennesker er der dog åbenbart kommet noget malurt i bægeret, eftersom de vil afskaffe noget så unikt som kongehuset.

Kongehuset er med til at sikre en stærk sammenhængskraft i Danmark. Igen i år nytårsaften samledes millioner af danskere foran fjernsynet for at høre dronningens nytårstale, og igen i år var det det hele værd at lytte til vores kloge dronning. Der er intet, som kan komme i nærheden af at samle folk på samme måde, som Hendes Majestæt og den øvrige del af kongefamilien kan. Uagtet køn, indkomst, religion osv. er der opbakning til kongehuset. Det er noget, som vi samles om.

Selv har jeg været en stor royalist fra barnsben af, hvor min mormor tog mig med ind på Amalienborg Slotsplads på dronningens fødselsdag. Så stod vi der sammen med tusindvis af andre jublende mennesker med vores medbragte Dannebrogsflag, og jeg fik lov at aflevere en tegning som gave i porten. Mens andre børn så Disney-film, så jeg ofte dokumentarer om vores kongehus eller havde næsen begravet i min mormors Billed-Bladet for at se lidt mere om de kongelige. Det har fulgt mig lige siden, og derfor havde jeg selvfølgelig også en stor kage med margueritter med i skole på dronningens 75-års fødselsdag, så flere kunne få øjnene op for kongehuset.

Derfor gør det mig ekstra ærgerlig, når danskere med deres mindreværdskomplekser tordner mod kongehuset og forlanger det afskaffet. Nogle må åbenbart ikke være mere end andre, men sandheden er, at kongehuset bare er bedre end noget andet. Modstanden er et udtryk for den historieløshed, der desværre er spirende. Kongehuset er et utrolig vigtigt symbol, som er med til at minde os om vores fortid, og hvor vi kommer fra, der er med til at definere, hvem vi er. Det er en så central del af vores kultur, som vi ikke bare må skylle ud med badevandet.

Folk prøver at gøre kongehuset op i penge, og selvom flere undersøgelser viser, at de har en kæmpe værdi for Danmark, så handler kongehuset overhovedet ikke om penge. Det er nemlig langt vigtigere end det. Kong Christian 10. samlede befolkningen hver dag under besættelsen ved at ride igennem København på sin hest, og Dronning Margrethe gør det f.eks. i dag med sin nytårstale.

En tale, som ingen andre vil kunne holde så godt og samlende for hele befolkningen. En præsident, der skal vælges af befolkningen vil altid være med til at splitte i stedet for at samle, når vedkommende oftest kun repræsenterer et snævert flertal. Vi behøver blot at se på Frankrig og USA, hvordan det seneste præsidentvalg har været med til at splitte befolkningen fuldstændig.

Det burde flere til at indse, så vi kan få endnu flere med på vognen og til at samle os om Danmarks største samlingspunkt. Ikke alle behøver at have dronningen som skrivebordsbaggrund, som jeg har, men flere burde få øjnene op over for det unikke og smukke ved kongehuset.