Det er gode tider at være bilist i. Der raser nemlig en vild priskrig på din bils brændstof.

Det skriver TV 2, der i samarbejde med FDM har lavet et pristjek på benzinen. Og forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen er forbavset over konkurrencen på benzinmarkedet.

Circle K startede med at sætte den vejledende pumpepris ned med 40 øre. Det har fået konkurrenterne til at sætte deres priser ned, hvilket samlet set betyder, at man sparer 69 øre per liter benzin i forhold til januar.

»Det er forbavsende, at benzinstationerne ikke hæver de laveste priser, når de har taget toppen af priserne og gennemsnitsprisen falder. Benzinselskaberne forærer forbrugerne profitten. Det har jeg aldrig set før,« siger Allan Skytte Christensen, der lægger vægt på, at han aldrig har set noget lignende før.

Som det ses i boksen foroven, er der ikke stor forskel på pumpepriserne hos de tre selskaber, som TV 2 har besøgt. Pumpeprisen er den vejledende pris på benzinen, som er dagens 'første' pris klokken 10.00. Herefter begynder den lokale konkurrence i 24 timer.

Så konkurrencen er oftest at finde på den såkaldte standerpris. Altså den pris, som du møder, når du skal tanke bilen op. Derfor vil pumpeprisen oftest være højere end standerprisen. Hvis man er villig til at gå efter den billigste benzin, kan det oftes bedst betale sig at tanke lidt før 10.00 om morgenen.

Før kunne man opleve, at prisen på en liter benzin blev sat ned med 1,5 krone på et døgn. Den øgede konkurrence har medført, at prisen på en liter benzin kan falde med 1,8 kroner på et enkelt døgn.

Ifølge TV2 og FDMs beregninger så vil de nye priser medføre, at en bilist, der kører mellem 15.000 og 20.000 kilometer om året kan spare omkring 850 kroner.

Forbrugerne har generelt kronede dage i forhold til konkurrencen på flere markeder. I januar skrev BT, hvordan priserne på flybilletter kun er gået én vej i de seneste fem år. Det kan du læse mere om ved at klikke her.