Den er en af de kinesiske elbiler, som har fået bedst fat i danskerne. Og nu kan Xpeng G9 købes endnu billigere i Danmark.

På den kinesiske bilproducents danske hjemmeside kan man nemlig torsdag læse, at man har fået lagerbiler fra øvrige EU-lande stillet til rådighed og nu sælger med rabat.

Og den konkrete besparelse er – alt efter hvilken version af Xpeng G9, man ønsker – på mellem 30.000 og 50.000 kroner.

Normalprisen for den billigste version af bilen er 479.995 kroner.

Den nyhed glæder forbrugerøkonom hos FDM, Ilyas Dogru, som konstaterer, at der allerede kører godt 1.000 udgaver af Xpeng G9 rundt på danske nummerplader.

»Det er en meget hypet bil, og Xpeng er et af de mest populære af de kinesiske bilmærker, som er kommet til Danmark inden for de senere år,« siger Ilyas Dogru.

»Den har en relativt god rækkevidde, og den lader ekstremt hurtigt,« tilføjer han.

Ilyas Dogru peger desuden på, at det i nogle af de øvrige EU-lande relativt sløve salg af elbiler nu igen kommer danske forbrugere til gode i form af lagertilbud.

»Man skal nok ikke regne med, at det er sidste gang, at vi har set tilbud på lagerbiler, enten i form af privatleasingtilbud eller køb,« siger han.

Har du lyttet til B.T.s podcast Spar Kassen, hvor vi hver uge forsøger at finde konkrete besparelser i danskernes hverdag?

I dette afsnit kan du høre, hvordan der potentielt er mange penge at spare på billån og -forsikring. Og måske også på at ændre kørestilen en smule.