DMC Bronze kurset starter op helt fra bunden. En af de første øvelser er så simpel som at trække med motorcyklen. Noget begyndere kan finde svært, da motorcykler kan være tunge.

Når disse basale ting er på plads, fortsættes øvelsesrækken med de køretekniske øvelser.

Vognbaneskift, kontrastyring, og katastrofeopbremsninger er det, DMC bruger deres energi på. Altså trafik-sikkerheds øvelser. Vognbaneskift bliver øvet i en uendelighed, til alle husker den livsnødvendige orientering.

Det foregår helt enkelt ved, at kursisterne kører rundt omkring en opkeglet firkant, hvor der skiftevis kigges over venstre skulder og skiftes til venstre vognbane og så orientering over højre skulder og skift til højre vognbane.

På rygraden
Idéen med en sådan øvelse er, at orienteringen før vognbaneskift skal ligge på rygraden. Katastrofe-øvelserne foregår ved at presse eleverne til at bremse hårdere og hårdere.

Når maksimum bremsekraft er på plads, fortsættes øvelsen, til også katastrofesituationerne kan klares perfekt gang efter gang.

Frivillige instruktører
DMC kursus er udført af frivillig arbejdskraft. Instruktørerne er ikke kørelærere, men tidligere elever fra kurset.

Er det grundlæggende manøvrering der ønskes, er DMC stedet. Ønskes undervisning i svingteknik, bør andre udbydere vælges.