De amerikanske myndigheder indleder undersøgelse af mulige bremsesvigt hos to forskellige modeller fra Honda.

Det sker efter, at der har været rapporteret om ulykker og brande, skriver Reuters.

Undersøgelsen skal se nærmere på modeller af Honda Insight, som er en plugin-hybrid, af årgang 2019-2022 og også på Honda Passport SUV.

Det handler om i alt 250.712 køretøjer, bekræfter US National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), som står bag undersøgelsen.

I en meddelelse slår NHTSA fast, at man har modtaget 46 klager vedrørende de pågældende biler, og blandt dem var der tre rapporter om ulykker eller brande og to tilskadekomne.

Ifølge NHTSA kan utilsigtet aktivering af det automatiske nødbremsesystem i bilerne øge risikoen for en kollision, hvilket kan resultere i både personskader og materielle skader, lyder det fra Reuters.

»Honda har allerede været i dialog med agenturet om dette emne og vil samarbejde med NHTSA gennem efterforskningsprocessen, mens vi fortsætter vores egen interne gennemgang af de tilgængelige oplysninger,« skriver Honda i en e-mail til Reuters.

I Danmark har B.T. af flere omgange beskrevet, hvordan adskillige danske ejere af en anden bil, Ford Mustang Mach-E, har oplevet problemer med at bremse.

Det har fået Ford til at lancere en intern undersøgelse af problemet.

»Sikkerhed er fortsat topprioritet hos Ford. Vi tager kundernes feedback meget alvorligt og undersøger fortsat sagen grundigt,« sagde kommunikationschef hos Ford Danmark Lene Dahlquist senest til B.T.

Også FDM undersøger sagen, har man bekræftet over for B.T.

Foreløbigt er der ikke blevet nedlagt kørselsforbud for Ford Mustang Mach-E, som er en af de mest populære elbiler på markedet i Danmark, men Sikkerhedsstyrelsen bekræfter, at man har taget kontakt til Ford i Danmark for at få en redegørelse.