Lyt til artiklen

Testens fire duellanter får lov at prøve kræfter med en glat skovvej alt imens muldyret agerer dødvægt i et slæbetov bagefter. Igen er overraskelsen total!

Ikke langt fra motocrossbanen finder vi den perfekte plet for træktesten – en form for modificeret traktortræk. Den udvalgte bakke forsætter ubønhørligt med en jævn og stabilt stigning op mod en jernbane 100 meter inde i skoven. Den er ikke voldsomt stejl, og bilerne kan sagtens magte den alene. Men hvordan ser det ud, når de får muldyret i form af vores Nissan Pathfinder på krogen?

SUV’ere er de fødte trækæsler, og det er i den grad sandsynligt, at de kommer foran alt fra Brenderuptrailere til Fendt campingvogne. Som i motocrosstesten gør vi det hårdere end hvad bilerne normalt vil blive udsat for. For små to tons firehjulstrækker på slæb op ad en sneglat jordvej er noget helt andet end en trailer fyldt med haveaffald.

Igen får Land Roveren lov at lægge ud. Den er med 2,5 tons tungest testdeltager og har det største moment på 600 Nm, så igen er den bilen de andre skal håbe på at leve op til.

Mercedesen får på bakken glæde af sin fabelagtigt stærke motor der yder 400 Nm allerede fra 1.400 o/min. Den vejer kun 1.845 kg og er derfor lettere end Pathfinderen på slæb, men små to tons skulle være nok til at sikre et fast greb i underlaget. Med samme tilløb som Land Roveren går den ombord i bakken, og det gør den fuldstændigt uimponeret. Flyver gennem første halvdel og giver håb om det man i traktortrækterminologien kalder et "full-pull".

Suzuki Vitara er næste kombattant med en sejr fra Motocrossbanen til at afstive underdogens selvtillid. Men hvordan klarer den momenthandicappede benzinmotor sig når der skal slæbes? Ikke godt, men heller ikke uacceptabelt.

Sidste bil er igen Lexus, der stiller op uden det store forventningspres. Imod den tæller firehjulstrækket der ikke har spærredifferentiale og en CVT gearkasse der ikke født til traktortræk. Et faktum der står lysende klart, da bilen melder pas efter små 40 meter. Endnu en sidsteplads, men også her i en disciplin, hvor den er solidt handicappet.

Vinderen bliver Mercedes der snører Land Roveren. Stjernen klare små 80 meter mens Land Roveren melder pas efter cirka 65. Vitara når halvvejs op, før mindstemanden må kaste håndklædet.