Vibe Smed er en pige med ben i næsen.

Et overfald på åben gade sidste år på vej fra et besøg hos forældre efter at have set USAs Grand Prix i Formel 1, og middelmådig sæson i den internationale Formel Palmer-Audi-serie, har ikke rystet den 20-årige københavnerpige med det lange, røde hår.

Hun er Danmarks hurtigste pige på fire hjul, men hun vil mere. Næste år starter hun på medicinstudiet i Odense på en Team Danmark-ordning, der betyder, at hun kan trække »pinen« ud!

Motorsporten nummer 1
For førsteprioritet er stadig motorsporten. Hun vil mere end at være den hurtigste danske pige, hun vil være lige så hurtig som de hurtigste drenge.

- Det med studiet er lidt for at tækkes min forældre, indrømmer den gæve racerpige.

Vibe Smed er ikke bare udstyret med en tung højrefod, hun har også et enormt gåpåmod.

De beviste hun i marts i år, hvor hun tog flyveren til England og lejede et lille værelse i byen Rushden i nærheden af Bedford.

Hun havde på forhånd lavet en aftale med den store motorsportsorganisation Motorsport Vision om at køre deres formel-racer Palmer-Audi-serien i England og enkelte baner på kontinentet, og ved siden af at arbejde som instruktør på racerkurserne på baneanlægget Bedford Autodrome.

Gassen brænder i England
- Man skal være der, hvor gassen brænder, hvis man vil noget i motorsporten, og det er i England. Uanset at det kan være meget ensomt, siger hun.

Palmer-Audi-raceren er udstyret med en 1,8 liter Audi turbomotor med 360 hk ved maks. turbotryk og en topfart på 250 km/t.

Med de kraftressourcer i ryggen satte Vibe Smed med en gennemsnitsfart på 170 km/t absolut dansk rekord for en kvindelig kører på den berømte Formel 1-bane i Belgien, Spa-Francorchamp.

Debutsæsonen i Formel Palmer-Audi bød på masser af godt race, glæder og skuffelser.

- Jeg fik opfyldt et par af mine ungdomsambitioner; at køre en fuld professionel sæson og køre et løb på Spa-Francorchamp. Det var stort og gjorde mig stolt!

At Vibe Smed er en usædvanlig pige viste hun dagen efter overfaldet i København, hvor hun efter mørkets komme tog cyklen hjem fra forældrenes bolig ad samme vej som på overfaldsaftenen.

- Jeg ville ikke lade mig kue af overfaldsmændene, siger Vibe Smed.

Hendes næste skridt er at få forhandlingerne i gang med sponsorer, så hun også næste år kan køre Formel Palmer-Audi.