Illustration af motorvejstrafik ved Køge Bugt fletningen i Hundige syd for København tirsdag d. 15. maj 2012.
Illustration af motorvejstrafik ved Køge Bugt fletningen i Hundige syd for København tirsdag d. 15. maj 2012. Foto: Dennis Lehmann

Planlæg den perfekte kør-selv rute og undgå kø ned gennem det ferieramte Tyskland

I jagten på sol og sommer vil danskere i tusindevis i de kommende uger sætte sig i bilen, spænde sikkerhedsbæltet og kører i kø ned gennem Tyskland. Men med en smule kortlæsning og planlægning hjemmefra, burde det være muligt at undgå de værste kø-fælder.
 
Når den danske folkeskole næste fredag ringer ud efter sidste time i dette skoleår, sker det samtidig med at hele ni tyske deldelstater går på sommerferie. Derfor er der lagt op til tæt trafik på de store hovedfærdselsårer gennem Tyskland i uge 27.

Den tyske pendant til FDM, kaldet ADAC forventer køer rigtigt mange steder hele weekenden fra 30. juni til og med 1.juli.  På grund af vejarbejder råder ADAC bilisterne til at droppe motorvej A1. Motorvejen er under ombygning helt frem til september. I stedet anbefales det at kører ad A7 og dreje vest over ved Hannover. Det skriver OK.dk

Selvom der ventes massive op til 20 km lange køer ved Elb-tunnelen ved Hamborg, hvor et af rørene er spærret resten af året, anbefaler ADAC alligevel, bilister at tage den rute frem for at snegle sig frem af A1.
 
Kommer man fra Sjællands-siden er der også grund til at tjekke køerne hjemmefra.

- Jeg vil helt klart anbefale de sjællandske feriebilister at tage Gedser – Rostock og køre ad A19, A24 og videre ned ad A9 sydpå, hvor der stort set ikke forventes kødannelser hen over sommeren, siger kommunikationschef Lene Bonde fra OK.

OK advarer generelt mod kø i Ruhr-området både på motorvejene A1, A4 og A5 ved Frankfurt. Bilister, der skal til Belgien eller Holland anbefales at køre ad A7 og vestover ved Hannover ad A30 og ind i det nordlige Holland. For det nordlige Belgien anbefales det at køre ned ad A7 over Kassel og via A5/A48 ind i ved Maastricht, skriver OK.dk.

Også i det sydlige Tyskland varsles der om kø på motorvej A8, der strækker sig fra Karlsruhe i Tyskland til Salzburg i Østrig. Værst ser det ud på strækningen mellem München og Salzburg. Årsagen er, at A8 hen over sommeren bliver udvidet.
 
Ud over at læse kø-prognoserne fra ADAC er der også god grund til at kigge lidt i kalenderen, inden man starter bilen.
 
Ifølge ADAC vil det værst tænkelige tidspunkt at nærme sig en sommerramt tysk motorvej være fredage og mandage. Bedst er det at køre hjemmefra tirsdag eller onsdag. Til trods for tæt trafik kan weekenden dog også anbefales, fordi man da slipper for den tunge lastbilstrafik.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.