Danskerne skal ud af de tunge og benzinslugende biler og over i mindre og miljørigtige modeller. Men betyder det, at vi allesammen skal køre rundt i sardindåser? Her kan du se hvilke biler, der bliver billigere.

Blandt de tyve mest solgte biler i år, vil størstedelen i fremtiden kunne købes billigere, hvis den omfattende reform af det danske bilafgiftssystem, som socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theil har foreslået, gennemføres. Mange af dem kan nemlig køre så langt på literen, at de tilhører energiklasse A.

Chevrolet Spark


- Chevrolet Spark. Årets mest solgte bil til dato vil fremover kunne anskaffes endnu billigere. Med sin 1,2 liters motor og 20,0 km/l hører den til energiklasse A.

LÆS OGSÅ:
Ny


- Toyota Aygo. Den næstmest solgte bil hører med sin 1,0 liters motor og 22,2 km/l også til i den mest miljørigtige kategori.

- Opel Corsa. Bilen kan fåes i mange varianter med forskellig størrelse motor. Mange af dem falder dog inden for a-kategorien, som fx en 1,2 liters Corsa, der kører 18,9 km/l.

LÆS OGSÅ:
bil


- Hyundai i30. Den fjerdemest solgte bil i år kan også fåes i flere varianter, som vil blive billigere, hvis afgiften lægges om. Men specielt modellen med en 1,6 eco-motor må med sine 25,6 km/l regnes for en miljørigtig bil.

- Peugeot 107. Et af de seneste skud på Peugeot-stammen vil ligeledes blive billigere. 1,0 liters motoren præsterer nemlig kun 68 hestekræfter og bruger kun én liter benzin på at tilbagelægge 22,2 kilometer. 

- Volkswagen Polo. Den mest miljøvenlige udgave af Poloen er dieseludgaven med en 1,2 liters motor. Med hele 30,3 km/l vil den i fremtiden kunne anskaffes billigere end i dag. Det er dog også muligt at anskaffe sig en lang række andre versioner af Poloen, herunder benzin-udgaven, til en billigere penge.

- Suzuki Swift. Den såkaldte Eco+-udgave af Swift'en indeholder en 1,3 liters motor som levere 24,4 kilometer på en liter. Sammen med adskillige andre versioner af bilen hører den derfor med i energiklasse A.

- Volkswagen Passat. Selv VW's store luksusbil kan fåes i en version, der går ind under energiklasse A. For på trods af en stor 2,0 liters motor kører dieseludgaven nemlig 21,7 km/l.

- Hyundai i10. Ved 1,2 liters-udgaven kan man nå op på 21,7 km/l. Det er nok til en plads i den bedste kategori, og dermed bliver bilen sandsynligvis billigere på sigt.

- Volkswagen Golf. Den mest økonomiske og miljørigtige version af den klassiske Golf er 1,6 liters diesel-udgaven. Med 26,3 kilometer på en liter vil den også blive omfattet af de billigere afgifter.


Se flere eksempler og tjek om din næste bil er i den rigtige energiklasse på Trafikstyrelsens hjemmeside her.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.