Minien smyger sig perfekt om min krop, som en listig og fræk kat. Det er en bil med lir i, det bedste jeg har kørt, så kan Porsche og Mercedes godt pakke sammen.

Den første danske event-maker, Fie Adamas, elsker både fest og farver. Og så er hun vild med sin Mini Cooper og sin mega Bamse-Jeep. Verdens største Jeep vejer mere end to Minier tilsammen.

- Jeg har altid været vild med biler, lige siden min første Mascot. Der er noget lir ved sådan en lille fræk sag, der kører som om det var en gocart. Det er en livsstil og det har jeg fundet mange år efter igen med Minien, ren, tysk luksus, hvor jeg nyder at sidde og høre musik som var det i en koncertsal, siger Fie med begejstret stemme.

Hun tøver ikke et sekund med at kalde sig en ægte bil-freak.

Elsker at køre
- Jeg har altid elsket at køre. Det er med vilje, jeg ikke har valgt cabriolet, da jeg ikke bryder mig om, at det trækker fra en kaleche og bilens karosseri er stærkere, når der er rigtigt tag. Det eneste, jeg ikke kan klare længere er nattekørsel. Jeg er simpelthen blevet natteblind og overlader rattet til min mand, understreger Fie Adamas.

Sort/hvid Mini og sort Jeep. Er det ikke lidt trist?

- Nej, det er de klassiske farver. Det er vi begge enige om. Vi ville aldrig køre rundt i en prangende rød eller gul bil, det ville man blive træt af efter kort tid. Netop den sorte bil med hvidt tag giver en særlig effekt, som er meget fræk og smart, siger Fie og hendes mand, Claus Schelde-Adamas.

Har prøvet det vilde
Både Fie og Claus har prøvet at give den gas. Og det var endda bundgas.

- Vi har prøvet at runde 250 km/t på en tysk autobahn i min Porsche 928 S og den BMW 325i, jeg kørte engang. Det var sjovt som ung at give den fuld speed, men nu er det ikke længere skægt, og i dag vil jeg opfordre folk til at køre forsigtigt i trafikken, siger Claus.

Og Fie bryder ind: - Jamen, dengang skulle vi bare overskride grænser på vejene, og det var dumt, men det er heldigvis et overstået kapitel. Vi ville gerne overskride grænser dengang, også på det mere personlige plan. I dag synes jeg dog stadig, det er sjovt at overhale. Jeg er vild med den hurtige acceleration fra 0 til 100. Og så er det nok.

Stilen har ændret sig i de forløbne år. Når den farvestrålende event-arrangør Fie Adamas drøner rundt og laver fester, så skal det helst foregå med en vis stil, for bilen sender jo mange signaler om, hvem der kommer.

Til det stilfulde
- Vi er til de stilfulde bilmodeller, vi har valgt, og aldrig sådan noget pornoværk som Hummer eller Porsche. De to sorte biler er indbegrebet af stil, og signalet er klart, her kommer en, der selv bestemmer over sit liv, smiler Fie Adamas. Sådan som hun selv gør en glad bilentusiast, der lægger stor vægt på det individuelle.

Hun laver events for nye produkter, store firmafester som den i Forum for nylig for Aller med 1.800 gæster. Og så var det Fie og hendes mand, der skulle stå for det spektakulære bryllup i Italien for Anni Fønns og Erik Damgaard, der blev aflyst.

Stor og tryg
- Hvis jeg kommer en vinterdag i min store Jeep Commander, så er signalet tryghed og sikkerhed. Plus at vi selvfølgelig har brug for plads til udstyr. Af samme grund ville jeg heller ikke komme i en Hummer, der ellers har god plads, for den sender et forkert signal. Og så fylder den for meget inde i byen. Mens Mini Cooper er den lille , frække og listige kat . Den er jo perfekt inde i København, når jeg bare er mig selv, smiler hun.