Onsdag 30. september om formiddagen er der penge at spare på brændstoffet til bilen.
Onsdag 30. september om formiddagen er der penge at spare på brændstoffet til bilen.

Det er dyrt at have en bil i Danmark, men i år er vi velsignede med kraftige prisfald på benzin. Ifølge en ny undersøgelse som Spar Nord og Bilbasen har udarbejdet, så er priserne, vi oplever lige nu, de laveste siden 2010.

Det vurderes, at bilejere siden nytår har sparet mere end 1.000 kroner i brændstofsudgifter. Og til formiddag i dag (onsdag 30. september) kan det også godt betale sig at rulle forbi benzintanken. Prisen på en liter benzin dykker 21 øre onsdag fomiddag - diesel falder med 10 øre.

benzin

»Olieprisen er faldet i de seneste dage, og det er den primære årsag. Desuden er dollaren blevet svækket,« siger økonom hos Nordnet Per Hansen til TV 2 om årsagen til de faldende benzinpriser onsdag.

Allerede fra morgenstunden af er der flere steder i landet registreret standerpriser på benzin på ned til 9.59 danske kroner ifølge fdmbenzinpriser.dk. Og disse priser er registreret en god tid før det annoncerede prisdyk finder sted.

10 år med uafbrudt priskrig
Kommunikationschef i energiselskabet OK, Lene Bonde, forklarer, hvorfor brændstofspriser er så lave i Danmark.

Told og Skat gennemførte onsdag den 8. april en større razzia på Øresundsbroen på jagt efter stjålne biler og smuglergods.

»I Danmark er vi i den helt specielle situation, at vi har haft en stort set uafbrudt priskrig på brændstof i mere end 10 år. Konkurrencesituationen varierer fra lokalområde til lokalområde, men i gennemsnit betyder prispresset, at danskerne tanker til godt en krone under listeprisen. Og lige nu ser vi mange steder, at prisen på blyfri 95 i perioder dykker under 10 kroner, mens dieselprisen tilsvarende kommer under 8 kroner. Brændstofforbrug højt prioriteret,« lyder det fra Lene Bonde.

For at se dine lokale benzinpriser kan du klikke her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.