Din næste Ford bliver muligvis en foldbar elektrisk cykel med Bluetooth-forbindelse.

Når man tænker Ford, er det typisk Mustang, Escort eller Mondeo der dukker frem i tankerne. Men fremover kan det også blive MoDe:Me eller MoDE:Pro – to elektriske cykler, som blev præsenteret på det netop afsluttede Mobile World Congress i Barcelona. Der er tale om to cykler; en pendlermodel til bagagerummet og en budcykel. Begge modeller er va Bluetooth linket op til en smartphone-app – MoDE:Link – der blandt andet leverer navigation på farten.

Cyklerne er en del af Fords »Smart Mobility«-projekt, der undersøger fordelene ved at kombinere biler, cykler og offentlig transport i trafikbelastede storbyer.

»At være i stand til problemfrit at skifte mellem biler, busser, tog og e-cykler og reagere på skiftende trafikforhold vil gøre en stor forskel for både pendlere og for dem, der skal levere varer, tjenesteydelser og sundhedspleje«, siger Ken Washington, der er næstformand for Ford Research and Advanced Engineering.

Sensorer bag på cyklerne sørger for, at styret vibrerer let, hvis en anden cykel eller en bil er ved at overhale. Og navigationen foregår i tavshed ved, at styret vibrerer i den side, man skal dreje til. Små LED-lamper op styret blinker også automatisk, når man drejer, så andre trafikanter advares.

Begge modeller er udrustet med en 200-watt motor og et 9 aH batteri, der leverer elektrisk pedal-assistance. Cyklerne kan kører op til 25 kmt.

Se en videopræsentation af el-cyklerne her.

Du kan læse mere om ny teknologi i magasinet iNPUT,  der er 100 procent gratis til tablets og smartphones.

Her til iOS og her til Android.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.