Den dansk-spanske manager Thomas Christiansen har leveret en flot første sæson i Leeds, som han indtil videre har ført til en topplacering i Championship. I aften står den på topopgør i rækken mod Cardiff, og det er svært at se, hvorfor de skal være så undertippede i den kamp.

For Leeds har vist, at topplaceringen ikke er nogen tilfældighed. Man spiller god fodbold og har i Pablo Hernandez og nyligt hentede Pierre-Michel Lasogga to spillere, som kan gøre en forskel på dette niveau. Man spillede ikke den bedste kamp i lørdags mod Ipswich, men fik alligevel hentet sejren hjem og det giver alt andet lige endnu mere selvtillid. Specielt holdets defensiv har været godt kørende, hvilket ikke kun kan ses på antal mål imod, men også på, at man er det hold, der tillader modstanderen næstfærrest skud inden for rammen.

De møder her et Cardiff-hold, som har været en af de store overraskelser i denne sæson. Pilen har dog peget i den forkerte retning for danskerklubben, som ikke har ramt samme energi i de seneste præstationer som i sæsonens første fem kampe, og sejren ude over Sunderland var således den første i fire kampe. Her spillede man heller ikke specielt godt, men blev alligevel reddet af et straffespark med et kvarter igen.

Det taler imod dette spil, at Cardiff faktisk er det hold i rækken med flest skud inden for rammen, hvilket skyldes holdets meget direkte og fysiske spillestil, som nogle vil kalde primitiv, men som altså kaster mange chancer af sig. Det understreges også af, at Cardiff har haft bolden mindre end modstanderen i denne sæson, men man bemærker også, at holdet skaber færre chancer nu end i de første kampe og det virker som om, at man har mistet lidt energi, som er så vigtig for holdets spillestil.

Derfor passer det tætte program Leeds noget bedre i og med, at de forsvarer langt bedre med bolden og derfor ikke bruger så mange kræfter i deres kampe. Bliver Pontus Jansson som forventet klar, kan Leeds stille i hvad der svarer til stærkeste opstilling, mens Cardiff for deres del også har en enkelt tvivlsom i Lee Peltier. Alt andet lige skal oddset på point til Leeds være attraktivt.

Cardiff - Leeds X2
Odds 1,82 hos Bet365 (asian +0,5)
Spilstop tirsdag 26/9 klokken 20:45
Indsats 200 kroner