Tre Fiori fra San Marino leverede en gedigen overraskelse ved at sende Bala Town fra Wales ud i sidste runde. Det var dog også en anelse heldigt, hvis man ser på de to kampe, hvor Tre Fiori reelt ikke skabte en stor chance i de to kampe, men gik videre på et afrettet langskud, et selvmål og en Bala-målmand, der umotiveret spillede en Tre Fiori-spiller fri til scoring.

I returkampen i Wales stod man bare og forsvarede i 90 minutter, og var aldrig for alvor i nærheden af en scoring. Nu skal Tre Fiori så på den igen og denne gang mod noget sværere modstand. For walisisk klubfodbold hører til blandt de dårligste ligaer i Europa, hvor Rudar Velenje fra den slovenske liga er markant bedre.

Maribor nåede hele vejen til Champions Leagues gruppespil, mens Domzale sidste år slog Freiburg fra Bundesligaen ud for at understrege, at den slovenske liga har et ganske hæderligt niveau. Nu er Rudar Velenje et stykke efter de tre storhold Olimpija, Domzale og Maribor, men fjerdepladsen i ligaen skal man ikke undervurdere, og de bør være klasser over Tre Fiori.

Mandskabet fra San Marino fik kun femteflest point i grundspillet i ligaen, og nåede kun Europa League ved at vinde to kampe i straffesparkskonkurrence i slutspillet. Med andre ord meget langt fra det niveau, som Rudar Velenje har, og slovenerne viste i hvert fald glimrende takter i den sidste testkamp inden møderne med Tre Fiori, da man spillede uafgjort mod Hajduk Split.

I forhold til sidste sæson har man mistet et par stamspillere, men har det meste af truppen intakt. Man må derfor forvente et kampbillede, hvor Rudar vil have bolden stort set hele tiden, og selv hvis Tre Fiori kommer bagud, vil de næppe ændre tilgang til kampen.

Hold fra San Marino er startet på udebane 18 gange i europæisk sammenhæng, og kun fem gange er det lykkedes for dem at score - hvor den ene af de kampe var Folgore for en uge siden mod Engordany fra Andorra, og med al respekt for dem, er de også et par niveauer under Rudar Velenje. Derfor skal det være et pænt spil, at Rudar vinder med rent bur i dag.

Rudar Velenje - Tre Fiori,  Rudar vinder med rent mål
Odds 1,82 hos Danske Spil
Spilstop torsdag 12/7 klokken 17:30
Indsats 300 kroner