Hvad gør ham så god, og hvorfor har han det held, som mange andre ikke har? Sporten.dk har sat vores spilekspert, Steffen Dam, under lup.

Han har ramt en tips 13 til en million kroner, vundet en lang stribe imponerende gevinster og kører med et solidt overskud i BT.

2012s succes er langt fra ny for sporten.dks spilekspert, Steffen Dam.

Studietiden sluttede uden gæld på grund af betting-talentet, og han har siden ’tjent pænt’ på at spille.

Men hvad skal der egentlig til, hvis man vil være en succesfuld professionel sportsbetter? En sjette sans? En spåkugle? Eller skal man bare være svine-heldig?

- Det er sådan set vigtigt at slå fast, at sportsbetting er et arbejde ligesom alt andet. Hvis du skal være god til det, du gør, så skal du være rigtig godt inde i dit stof. Det betyder, at jeg bruger meget tid på at se sport, se på kampreferater og på at ringe og tale med folk, der kan give mig en idé om, hvilke spillere der er afgørende. Selvfølgelig handler sportsbetting da lidt om talent, men det handler mindst lige så meget om hårdt arbejde, fortæller Steffen Dam, mens han sidder tilbagelænet på stolen med hænderne bag hovedet og har et nærmest filosofisk blik i øjnene.

Man er faktisk slet ikke i tvivl, når Steffen Dam først har snakket sig varm. Fagterne med hænderne, det livlige kropssprog og strømmen af betting-guldkorn efterlader indtrykket af en mand, hvis arbejde tilfældigvis også er hans store passion. Men selvom hjertet er med, er grundighed den vigtigste ingrediens.

- Man er nødt til at vurdere hver klub, hver kamp og hver enkelt situation. Når man så har fået de oplysninger, skal man transformere dem til et odds. Det handler om at kunne spille noget, hvor man kan se, at det odds, der er på kampen, er for højt i forhold til den objektive chancevurdering, siger Steffen Dam, før han holder en kort tænkepause - og kaster sig ud i et konkret eksempel:

- Spartak Moskva hjemme mod Fenerbahce. Spartak spiller på kunstgræs, og det findes slet ikke i Tyrkiet, så det er jo en endnu bedre hjemmebanefordel, end det ville være, hvis Fenerbahce kendte til kunstgræs. En lille tvist, som nogle bookmakere ikke har tænkt over, når de sætter deres odds. Pludselig sidder du med en oplysning, som kan give dig en fordel over bookmakeren, siger Steffen Dam.

Og det er lige præcis den slags oplysninger, som hårdt arbejde kaster af sig, og som i det lange løb kan give plus på spilkontoen.

- Du skal være knivskarp og reagere på de oplysninger, du får. Oddsene falder hurtigt, så hvis du tøver, er der pludselig en hel anden værdi i spillet. Man skal handle, når man har de rigtige oplysninger, siger Steffen Dam, der uden tvivl kunne fylde hele sportsavisen med tips og tricks til potentielle bettere.


STEFFEN DAMS FEM GODE RÅD TIL SPILLERNE:

1: Sæt et beløb af, som du har råd til at tabe.

Tingene skal ikke have lov til at løbe løbsk.

2: Find en mindre liga og specialiser dig i den.

Tag for eksempel den danske 1. eller 2. division, hvor det er meget lettere at få en kontakt i miljøet, som ved noget om tingene, og hvor muligheden for selv at se en del kampe er større. Man skal virkelig vide noget om det, man spiller på. Et tænkt eksempel kan for eksempel være en eller anden volleyball-liga. Hvis du ved super meget om det, og et eller andet hold mangler deres bedste hæver eller smasher, så kan du pludselig have en fordel over udbyderen. Informationsstrømmen er så lille i sådan en sportsgren, så hvor skal bettingfirmaet vide det fra? Pludselig sidder du med en information, som du virkelig kan tjene penge på, fordi odds’en ikke er justeret efter kampens reelle omstændigheder.

3: Spil aldrig med hjertet.

Objektivitet forsvinder, når man spiller med hjertet, og så forsvinder dine penge også ret ofte.

4: Spil single-bets.

Det er ikke forkert at spille doubler, men rent matematisk er det bedst med singler, hvilket vel giver sig selv. Hvis du for eksempel er lidt skævt ude med en af kampene på en double, så trækker du hele kuponen ned, selvom den ene kamp måske er guld værd. Så hvis du spiller seriøst, så vil jeg klart anbefale, at man spiller singler.

5: Opret flere betting-konti på nettet.

Det er der to rigtigt gode årsager til. Hvis du er ny spiller, så er der rigtig mange penge at hente på bonusser. Lav din research, se lidt rundt på nettet og opret seks-syv konti. Nogle steder kan du få 1.000 kroner i bonus, hvis du sætter 1.000 kroner ind. Så kan man nemt og hurtigt lave 6-7.000 kroner fra start og booste sin bankroll markant. Og så er det en rigtig god idé at have konto så mange steder som muligt, så man kan shoppe rundt og finde de steder, der giver det bedste odds. Det kan godt være, at det måske kun er 0,1 pct. bedre på dagen, men det kan altså give meget hen over et år.