Når der natten mellem søndag og mandag uddeles Emmy-statuetter i Los Angeles, ser Game of Thrones ud til at blive den helt store vinder.

Antallet af nomineringer ved søndagens show og det allerede afholdte Creative Arts Awards, der kan beskrives som den første og mere tekniske del af Emmy Awards, har allerede slået rekord med 32 styks og slået legendariske NYPD Blues’ 25 år gamle nomineringsrekord.

Derfor er der heller ikke den store værdi i at spille på Game of Thrones som vinder af årets ’Bedste Dramaserie’ til odds 1,15, om end mange nok ville være glade for at forrente deres penge med 15 procent.

Et mere interessant odds vinder vi i kategorien ’Bedste mandlige hovedrolle i en miniserie’, der bygger på en uhyggelig episode i 1989.

Foto: MARK RALSTON
Vis mere

Dengang blev fem sorte teenagere mistænkt for voldtægt af en jogger, hvilket fik en lokal byggematador ved navn Donald Trump til at indrykke avisannoncer, der plæderede for dødsstraf.

De unge mænd blev frikendt, da en sjette indrømmede og blev dømt, men den senere præsident har aldrig erkendt sin fejl.

»Odds på Jharrel Jerome som vinder er faldet fra odds 21 til odds 2.00, og nu er han favorit foran Jared Harris (Chernobyl) og Mahershala Ali (True Detective). Det er i sig selv interessant fra et spil-perspektiv, og i et samfundsperspektiv er det interessant, fordi serien er (endnu) en stikpille til den siddende præsident og ikke mindst hans troværdighed,« siger pressechef Per Marxen fra Unibet.

»I de senere år er der gået politik i mange af de amerikanske prisuddelinger og årets Emmy-fest bliver næppe nogen undtagelse.«