Kamilla Rytter Juhl har formentlig spillet sin sidste badmintonkamp på højeste internationale niveau.

Således fortæller den 34-årige nordjyde, der sammen med sin kæreste Christinna Pedersen vandt sølv ved OL 2016 i damedouble, at hun er blevet gravid. Dermed kommer duoen ikke til at repræsentere Danmark ved VM om tre uger i Kina. Her ville de - takket være den øjeblikkelige fjerdeplads på verdensranglisten - ellers være sikret en semifinaleseeding.

»Det er noget som Christinna og jeg har forsøgt siden foråret, så vi er ovenud lykkelige over, at det er lykkedes mig at blive gravid,« siger Kamilla Rytter Juhl, der spillede sin foreløbig sidste kamp i sidste uge ved Indonesia Open.

»Her tabte vi. Men jeg har stort set heller ikke trænet de seneste måneder. Søndag vendte vi tilbage til Danmark. Dagen efter gennemgik jeg en scanning, som viste at graviditeten forløber planmæssigt. Derfor er vi nu klar til at melde ud til offentligheden, at vores lille familie øges med et medlem i januar,« siger Kamilla Rytter Juhl.

Inden afrejsen til Indonesien var det umuligt at se, at hun var gravid.

»Men de seneste dage er der kommet en lille topmave, og jeg har henover foråret taget et par kilo på,« griner Kamilla Rytter Juhl.

Ifølge Christinna Pedersen blev Kamilla Rytter Juhl gravid for 15 uger siden.

»Selvfølgelig blev vi ellevilde af glæde, da vi fik nyheden,« siger Christinna Pedersen og tilføjer:

»Endnu kender vi ikke barnets køn. Men vi er simpelthen så glade. Det har været et stort ønske for os i lang tid, og tidspunktet for graviditeten er helt perfekt.«

I foråret vandt Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen den prestigefyldte All England-titel i damedouble, da Yuki Fukushima og Sayaka Hirota blev finalebesejret 21-19, 21-18.

»Efter vi tidligere har tabt både OL- og VM-finaler, var det kronen på værket i vores karriere,« siger Christinna Pedersen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Badminton Danmark betyder graviditeten, at Kamilla Rytter Juhl indstiller karrieren med øjeblikkelig virkning.

»Det er nok det mest sandsynlige. Men vi holder døren åben for et comeback. Man skal aldrig sige aldrig,« siger Christinna Pedersen.

Synspunktet bakkes op af Kamilla Rytter Juhl.

»Nu må vi se, hvordan min krop reagerer. Jeg har det personligt fint med, at der ikke er taget en endelig beslutning om, jeg skal tilbage på badmintonbanen,« siger hun.

Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, glæder sig på parrets vegne.

»Vi har i mange år været privilegeret med at have en af verdens bedste damedoubler, som har vundet et utal af medaljer til Danmark. De er ubetinget Danmarks bedste damedouble nogensinde, så de kan ikke bare lige erstattes. Så det er både et sportsligt tab og også vemodigt at skulle sige farvel til Kamilla, som har været en del af eliteprogrammet de sidste 15 år - vi kommer i den grad til at savne hende. Samtidigt ser vi det som et helt naturligt valg i den livsfase, de befinder sig i, og den mest glædelige årsag til et karrierestop, som man kan tænke sig. Badminton Danmark glæder sig rigtigt meget på hende og Christinnas vegne og ønsker dem alt held og lykke med både graviditeten og det efterfølgende forældreskab,« siger han.

Om tre uger er der badminton-VM i Kina.

»Jeg er med på rejsen som supporter,« fortæller Kamilla Rytter Juhl, der fra sidelinien vil bakke op om Christinna Pedersens deltagelse i mixeddouble-rækken, hvor hun spiller sammen med Mathias Christiansen.

»Det er skønt, at Kamilla rejser med derud. Min plan badmintonmæssigt er, at jeg sigter mod OL om to år i Tokyo,« siger Christinna Pedersen.

Indtil videre bliver Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, der i fjor i Rasmus M. Bechs bog ”Det unikke makkerskab” stod frem og fortalte, at de levede i et lesbisk forhold, boende på Sjælland.

»Her har Badminton Danmark sit træningscenter. Men snart står en lejlighed klar i Aalborg efter renovering, så på sigt kommer vi også til at opholde os her,« siger Kamilla Rytter Juhl, der i sin badmintonkarriere har præsteret en række store resultater:

I 2009 vandt hun VM-guld i mixeddouble sammen med Thomas Laybourn, mens hun sammen med Christinna Pedersen har vundet EM-guld i damedouble flere gange.