Hans-Kristian Vittinghus
Hans-Kristian Vittinghus Foto: Andrew Boyers

Hans-Kristian Vittinghus var på vej i All England-finalen, men han måtte lørdag bøje sig for kineseren Tian Houwei, som vandt semifinalen med cifrene 15-21, 21-14, 21-14.

Det begyndte så godt for Hans-Kristian Vittinghus i semifinalen ved All England-turneringen, men kinesiske Tian Houwei kørte ham træt.

»Han spillede godt. Han stillede en mur op, som jeg havde svært ved at trænge igennem,« sagde Hans-Kristian Vittinghus efter kampen til TV2 Sport.

Efter den ret klare sejr i første sæt og det lige så klare nederlag i andet sæt fik den 30-årige dansker en dårlig start på tredje sæt, hvor den seks år yngre kineser hurtigt fik bragt sig foran 8-1.

»Jeg får en pissestart i tredje sæt, som også giver ham selvtillid til at spille de lange, hårde dueller, som han gerne vil,« sagde Hans-Kristian Vittinghus.

DM Badminton 2016dsdsa

Men efter at have været nede 4-13 fik danskeren kæmpet sig op på 10-13 efter en duel, hvor Tian Houwei blev småskadet. Og derefter blev det 11-13.

»Der troede jeg faktisk på, at jeg kunne komme tilbage. Han så mør ud, men han viste også, at han er god til at æde sig selv. Han giver ingen nemme point væk, så jeg skal tjene alle pointene selv. Det er svært, når jeg selv ligger på grænsen af, hvad jeg kan, og han så ikke træffer nogle dårlige beslutninger.«

Hans-Kristian Vittinghus var trods nederlaget den af de danske herresingle-spillere, der nåede længst i årets turnering, for både Viktor Axelsen og sidste års finalist, Jan Ø. Jørgensen, måtte se sig slået i kvartfinalen.

»Jeg er træt af, at jeg tabte kampen, men samtidig synes jeg, at min præstation i turneringen er fuldstændig fabelagtig. Jeg havde på forhånd sagt, at jeg ville være tilfreds, selvom jeg tabte, hvis jeg bare havde forsøgt alt. Og det gjorde jeg virkelig,« sagde Hans-Kristian Vittinghus.

I finalen kommer Tian Houwei til at stå over for sin landsmand, Lin Dan, som tidligere har vundet turneringen fem gange.

I mixeddouble er der dansk finaledeltagelse, da Christinna Pedersen og Joachim Fischer slog det engelske ægtepar Gabrielle og Chris Adcock i to sæt i semifinalen.

BAD/

I finalen møder danskerne det indonesiske par, Debby Susanto og Praveen Jordan.

Christinna Pedersen havde samtidig muligheden for at komme i finalen i damedouble sammen med Kamilla Rytter Juhl, men de tabte i semifinalen til kineserne Tang Yuanting og Yu Yang.

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.