Lyt til artiklen

Så er der navn på to ud af tre.

Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen gør Jonas Vingegaard selskab i kampen om en af Danmarks mest prestigefyldte priser.

Axelsen er den anden finalist til prisen som Årets Sportsnavn. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

Tour de France-vinderen Vingegaard blev for en uge siden offentliggjort som det første af tre navne, der skal kæmpe om prisen.

Axelsen og Vingegaard får selskab af en mere, inden prisen bliver uddelt 7. januar ved prisuddelingen Sport 2022.

Det er kun få dage, siden Viktor Axelsen kronede en fuldstændigt vanvittig sæson med endnu en titel, da han vandt sæsonfinalen for fjerde gang i karrieren.

I år har han også vundet VM, All England, Indonesia Open, French Open og meget mere.

Team Danmarks formand, Lars Krarup, er dybt imponeret over, at Viktor Axelsen formår at fastholde et tårnhøjt niveau år efter år.

»Viktor Axelsen har igen i 2022 leveret en magtdemonstration på den internationale badmintonscene. Han har sat sig på tronen som verdens ubestridt bedste badmintonspiller og vundet stort set alt, hvad der er at vinde.«

»Viktor søger konstant efter at blive dygtigere og dygtigere, og det er fantastisk inspirerende. Efter endnu en utrolig sæson er Viktor Axelsen blandt de helt store i dansk sportshistorie,« siger Team Danmarks formand, Lars Krarup.

Årets Sportsnavn-prisen er blevet uddelt siden 1991. Axelsen har mulighed for at fuldende et hattrick af udnævnelser, hvis han får prisen denne gang.

Fynboen modtog også prisen i 2017 og ved Sport 2021, der blev afholdt i januar i år.