De sidste måneder har Viktor Axelsen været hårdt ramt.

For problemer med astma og skader har voldt den danske badmintonstjerne store problemer. Nu ser det dog lysere ud, for Viktor Axelsen er tilbage på træningsbanen.

Og han håber, han kan blive klar til at spille turneringerne i Kina og Korea i september.

Det afslører han selv i en video på YouTube, hvori han også sætter lidt ord på, hvordan det føltes den første dag, han var tilbage i Brøndby Hallen.

»Det føles ret godt. Min ryg føles okay, og der var ingen problemer under de helt grundlæggende øvelser. Det er et klart bevis på, jeg er på vej tilbage,« siger Viktor Axelsen i et videoklip.

Han tror på, det kan lade sig gøre med et comeback om fem en halv uge, og i mellemtiden træner han for fuld skrue.

»Det er rigtig rart at være tilbage på banen, og vigtigst af alt går det bedre og bedre med min ryg, så jeg er meget positiv,« siger Viktor Axelsen, der som følge af rygproblemerne ikke er med ved VM.

Det var i midten af juli, en ærgerlig Viktor Axelsen kunne fortælle, at han var nødt til at holde pause på ubestemt tid. Dengang var det dog ikke ryggen, der voldte ham problemer.

'Jeg ville ønske, dette var en positiv besked, men det er ikke tilfældet. Jeg er ked af at måtte meddele, at jeg har oplevet vedvarende smerter i benet i nogle uger nu,' skrev Viktor Axelsen på de sociale medier.

Og i slutningen af måneden kom det så frem, at han måtte melde afbud til VM.

Smerterne i benene viste sig nemlig at være en såkaldt diskusprotrusion i lænden, som er et forstadie til en diskusprolaps – det giver smerter i både ryg og ben.

'VM er den største begivenhed i år, og jeg havde selvfølgelig glædet mig til at spille. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at blive klar til VM, men jeg må også være realistisk og lytte til min krop og til lægernes rådgivning,' skrev Axelsen.