Viktor Axelsen tager sig til hovedet efter sin sejr i VM-finalen mod kinesiske Lin Dan den 27. august 2017.
Viktor Axelsen tager sig til hovedet efter sin sejr i VM-finalen mod kinesiske Lin Dan den 27. august 2017. Foto: ANDY BUCHANAN

»Jeg er så fucking nervøs.«

Det var en sætning, der flere gange fløj ud af Viktor Axelsens mund under VM-finalen mod Lin Dan.

Selvom danskeren havde vundet første sæt og komfortabelt i andet sæt og lignede en mand på relativt sikker kurs mod VM-sejren, var det alligevel en rystende nervøs Viktor Axelsen, der spillede afgørende finalebolde.

Det fik en lykkelig slutning for danskeren, blandt andet fordi hovedet var der, da det skulle være der. Det er noget, Viktor Axelsen har kæmpet lidt med tidligere. Men i VM-finalen lykkedes det for ham.

BADMINTON-GBR-WORLD

»Det er jo både det, at jeg har sat mig for, at jeg vil holde hovedet koldt, inden jeg gik ind på banen, og så er det det med, at jeg kigger ud på Kenneth og Stavngaard, som sidder ude bag i, vi får øjenkontakt, og de har ro på. Jeg ved godt, de sidder og er lige så nervøse, som jeg er, men bare at kunne kigge på dem og finde noget positiv energi, der er enormt vigtigt for en spiller for mig, der bruger sin træning rigtig meget,« fortæller Viktor Axelsen, der har et samarbejde med mentaltræneren Carsten Oldengaard.

»Det er en lige så stor del som det taktiske og det fysiske, at du er stærk mentalt. Og det har jeg været i den her turnering,« siger Viktor Axelsen.

Bag Kenneth og Stavnsgaard gemmer sig landstrænerne Kenneth Jonassen og Thomas Stavnsgaard, der skulle forholde sig til denne sjældent positive udmelding, som Axelsen kom med undervejs i finalen.

DU KAN HER LÆSE, HVORDAN DET GIK TIL, DA VIKTOR AXELSEN SLOG LIN DAN I VM-FINALEN.

Men bare det, at han melder ærligt ud, giver trænerne en mulighed for at hjælpe ham, fortæller Kenneth Jonassen.

BADMINTON-WORLD-CHAMPIONSHIP/

»Nu kan jeg rimelig hurtigt læse på hans kropssprog og bevægelsesmønstre, om han er afslappet eller nervøs. Men med det samme, man er i stand til at kommunikere, så har man en mulighed for at forholde sig til det og tage imod. Og det er det her, jeg synes, er det mest vigtige. Selvom han er nervøs og spændt, så kan han tage imod råd og rimeligt agere ud fra det. Man er ikke nervøs i en hel kamp, men måske tre eller fire bolde, så handler det om at få det bedste ud af de bolde i stedet for at gå i panik,« siger landstræneren.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.