Fjerbolden blev dømt ude, ketcheren blev sluppet og så begyndte det så småt at gå op for ham, hvad han lige havde gjort.

Det var historiske billeder, da Viktor Axelsen søndag brød ud i jubel og som den første dansker i 21 år kunne kalde sig for All England-mester i herresingle. På tv-billederne var det også tydeligt - der var glæde, tårer og...sportstape!

For midt i den historiske jubel trak den danske badmintonstjerne sin trøje op over hovedet og den - meget veltrænede - overkrop kom til syne. På brystvorterne sad to små stykker sportstape. Nu forklarer Axelsen hvorfor.

»Til All England havde jeg fået et hvidt sæt, som min sponsor Yonex gerne ville have, jeg spillede i. Og de havde ikke vasket de her nye trøjer. Så da jeg de første par dage stod og varmede op med de her trøjer, kunne jeg godt mærke, at mine 'nipples' brændte en lille smule,« siger han i Natholdets program 'Breinholts Corona Service' på Facebook.

Foto: OLI SCARFF
Vis mere

Han forklarer desuden, at det ikke normalt er et problem, men fordi den ikke blev vasket inden, måtte han tage sine forholdsregler.

»Den polo rev en del. Og det tror jeg, at der er mange sportsfolk, der kender til. Så jeg satte lidt tape på, så det ikke blev et problem under kampen,« forklarer den nykårede vinder af All England.

Nu kan han godt se det lidt komiske i, at tapen sad, hvor den sad, men i glædens rus var det naturligt nok ikke det første, han tænkte på.

Det var først, da han gik ud mod tilskuerne og hev trøjen helt af, at han kom i tanke om de to små stykker tape.

Foto: TIM KEETON
Vis mere

»Jeg tænkte godt over det, da jeg havde smidt trøjen. At det måske ville se en lille smule sjovt ud,« fortæller han.

Der var da også nok at være glad for den danske stjerne, der var overbevisende i finalen.

Mod den førsteseedede Chou Tien-Chen fra Taiwan vandt Axelsen således sikkert i to sæt med cifrene 21-13, 21-14.

Peter Gade var efterfølgende også ude at rose sin landsmand for den flotte præstation. Det kan du læse mere om herunder.