To af Danmarks stærkeste badmintonkvinder gør comeback for ny klub.

Det er noget af et chokskifte, som de tidligere badmintondarlings, 32-årige Christinna Pedersen og 35-årige Kamilla Rytter Juhl, har skrevet under på.

De to spillere, som også danner par privat, havde ellers begge indstillet karrieren til fordel for et familieliv med deres datter Molly, som kom til verden i januar.

Men nu se det altså ud til, at de igen er klar til at stramme trådene på ketsjeren og tage plads ved nettet, det skriver Kanal Frederikshavn.

Klubskiftet blev fejret med champagne og store smil.
Klubskiftet blev fejret med champagne og store smil. Foto: Vendsyssel Elite Badminton
Vis mere

Pedersen og Rytter Juhl skifter fra den traditionsrige klub Skovshoved til Skagen, og de skal fremover forsvare og smashe for VEB, Vendsyssel Elite Badminton, i Badmintonligaen.

Der er ingen tvivl om, at det er en meget tilfreds VEB-formand, som nu har fået de tidligere All England-mestre på spillerlisten.

»Det er virkelig stort, at Kamilla og Christinna kommer hjem til Nordjylland og spiller for VEB. Først og fremmest er vi lykkelige for, at de har lyst til at spille for os, og når det er sagt, sender vi en stor tak til de sponsorer, som har hjulpet os i mål med projektet,« siger Jan R. Jensen.

Da Rytter Juhl valgte et karrierestop i sommeren 2018, var hun ikke helt afvisende over for et comeback.

»Jeg vil i hvert fald ikke lukke døren helt. Det er meget svært at sætte sig ind i, hvordan jeg har det efter graviditeten. Jeg tror også, at det bliver svært at komme tilbage og bare at være et middelmådigt par. Det tror jeg ikke, at vi helt ville kunne acceptere,« sagde hun dengang til TV2 Sport.

Nu er comebacket altså en realitet. Men om parret bliver 'bare et middelmådigt par, vil kun tiden vise.

De to nye stjernespillere blev præsenteret i dag i Skagen, hvor de ankom til en stor hyldest med over 200 jublende skagboer på perronen.

Kontrakten blev derefter underskrevet i Sparekassen Vendsyssel, som har været den store drivkraft i finansieringen af indkøbet.

Christinna Pedersen er den eneste danske badmintonspiller, som har vundet to OL-medaljer. Hun fik OL-sølv i 2016 med Kamilla Rytter Juhl og bronze i 2012 med Joachim Fischer. Kamilla Rytter Juhl kan skrive tidligere verdensmester på sit prangende cv.