Viktor Axelsen (bill.) vandt søndag VM i herresingle i badminton, og det gør den tidligere verdensmester, Peter Rasmussen, meget stolt.
Viktor Axelsen (bill.) vandt søndag VM i herresingle i badminton, og det gør den tidligere verdensmester, Peter Rasmussen, meget stolt. Foto: RUSSELL CHEYNE

Hurraaaaa og dobbelt op på hutelihut! Vanvittigt, utroligt og storslået. Det er blot nogle af de tillægsord, der beskriver den kraftpræstation, som Viktor Axelsen præsterede søndag..

Her blev et helt igennem fantastisk resultat hevet i land, og Danmark blev intet mindre end en verdensmester rigere!

Hænderne blev hejst mod loftet og smilet bredte sig over ansigtet på Viktor Axelsen, da fjerbolden ramte nettet på badmintonkoryfæet Lin Dans side. Matchbolden var netop overstået, sejren var en realitet og Viktor Axelsen havde smadret Lin Dan ud af banen.

Viktor Axelsen vandt kampen 2-0 uden alt for meget slinger i valsen. I løbet af første sæt var danskeren dog bagud af flere omgange. Ved stillingen 19-20 reddede den 23-årige dansker endda en sætbold og endte med at vinde sættet 22-20.

BADMINTON-WORLD-CHAMPIONSHIP/

Til trods for et tæt første sæt, så var andet sæt en envejsforestilling. Viktor Axelsen lod ikke Lin Dan få et ben til jorden. Med en kæmpe pragtpræstation endte sættet derfor i danskerens hænder med stillingen 21-16 og dermed kunne hele Danmark feste sammen med den nykårede verdensmester Viktor Axelsen.

»Hvis du kunne se mig indvendigt, så rystede jeg som et barn, og jeg fortalte Kenneth (red. Kenneth Jonassen, Viktor Axelsens træner) mange gange, særligt i andet sæt, at jeg er så forbandet nervøs lige nu, men vi havde en plan, og jeg vidste, at den følelse ville komme. Lin Dan er et idol for mig, så det er uvirkeligt,« fortalte en ovenud lykkelig Viktor Axelsen lige efter finalen.

For tredje gang i badmintonhistorien har Danmark en verdensmester. Første gang det skete var i 1977, hvor Flemming Delfs vandt guld i Malmø. Anden og sidste gang at Danmark kunne bryste sig af en verdensmester, var i 1997, hvor Peter Rasmussen kunne sætte guldmedaljen om halsen. Det skete også i Glasgow. Og den tidligere verdensmester er dybt imponeret over Viktor Axelsens præstationer under VM i år.

BADMINTON-GBR-WORLD

»Det er en fuldstændig vild sejr det her. Hold nu kæft hvor gør Viktor mig stolt. Han spiller helt fænomenalt og vinder det her verdensmesterskab helt fortjent. Der er ikke en finger at sætte på hans spil,« siger Peter Rasmussen.

En noget lignende reaktion finder man også hos Badminton Danmarks sportchef, Jens Meibom.

»Det her er kæmpe stort for Danmark og dansk badminton. Viktor skriver sig ind i historien som en af de største danske badmintonspillere nogensinde,« siger han.

Peter Rasmussen (tv) med sin guldmedalje i 1997.

Verdensmesterskaberne er inden for badminton den næstmest prestigefyldte turnering, kun overgået af De Olympiske Lege. Men selvom Viktor Axelsen endte med at stå tilbage som vinder, så overrasker det ikke Peter Rasmussen.

»Viktor har vist, at han kan slå de bedste i verden. Han havde helt sikkert en god chance for at vinde VM fra start. Vi vidste, han kunne, men at han så gør det, det er en helt anden sag,« siger Peter Rasmussen.

Der priser sig lykkelig over, at Danmark på trods af nationens størrelse, kan være med helt fremme med de bedste i badminton. Han mener heller ikke, at det vilde resultat i går bliver en engangsforestilling.

BADMINTON-GBR-WORLD

»Det her er starten på en æra for Viktor. I en tidlig alder er han god og har allerede nu vist stabile resultater. Jeg tror, at Viktor kommer til at vinde verdensmesterskabet flere gange,« siger den tidligere badmintonspiller.

Lin Dan, Viktor Axelsens modstander i søndagens finale, er en legende inden for sporten. Men på trods af dette så Viktor Axelsen helt uimponeret ud gennem kampen. Men den danske badmintonstjerne havde stor respekt for sin modstander alligevel, fortalte han i kølvandet på den imponerende sejr.

»Det har været min drøm at komme i finalen. Jeg har set Lin Dan spille i så mange år, så at være her og spille mod ham er en kæmpe præstation for mig og så faktisk at vinde VM-titlen er helt utroligt,« sagde Viktor Axelsen.

BADMINTON-GBR-WORLD

Også Peter Rasmussen mener, at det har en særlig betydning, at det netop er Lin Dan, som danskeren slår i VM-finalen.

»Ved at slå Lin Dan i finalen, så cementerer Viktor ligesom, at han er den rigtige vinder. Ikke nok med at Viktor slår legenden over alle legender i finalen, så smadrede han altså også OL-mesteren i semifinalen,« fortæller Peter Rasmussen.

Der bakkes op af Jens Meibom:

»Det giver lidt ektra kryderi, at han slår Lin Dan. Lin Dan er den største badmintonspiller, der nogensinde har betrådt den her verden,« siger sportschefen.

Viktor Axelsen blev som blot 16-årige U/19-verdensmester som den første europæer nogensinde. Hans hidtil største resultat før i går var en bronzemedalje ved De Olympiske Lege i Rio i 2016.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.