Carsten Mogensen er blevet opereret i hjernen.
Carsten Mogensen er blevet opereret i hjernen. Foto: Asger Ladefoged

Finn Trærup, sportschef i Badminton Danmark, er optimistisk på Carsten Mogensens vegne, men han ønsker ikke at spekulere i, om OL til august glipper for den hjerneopererede spiller.

Efter fredagens operation og en række undersøgelser lørdag er der positive meldinger om den tidligere OL-sølvvinder Carsten Mogensen, der torsdag faldt om på et hotelværelse under Danmarks hold-EM i den russiske by Kazan.

Det fortæller Finn Trærup nu til bt.dk.

»Efter omstændighederne har han det godt. Her til morgen (lørdag morgen russisk tid, red.) er han blevet undersøgt, og kropsligt er han meget godt med. Det ser ganske fornuftigt ud,« siger Finn Trærup.

Foreløbig har der ingen komplikationer været for lægerne, og det går langsomt fremad for Carsten Mogensen.

OL i London. OL2012. Herredouble, finale: Mathias Boe og Carsten

Det danske landshold er videre til finalen ved EM i den russiske by Kazan efter lørdagens 3-0-sejr over Tyskland, men det er slet ikke det største samtaleemne. Det er i stedet Carsten Mogensen, der torsdag faldt om på sit værelse med gevaldig hovedpine. Fredag blev han opereret for en aneurisme i hjernen, en udposning på en blodåre.

En hjerneblødning af den type kan være livstruende. Flere end 15 procent af de, der bliver ramt af sygdommen, dør med det samme, og de personer, som overlever, får i de fleste tilfælde mén af den ene eller anden form.

Ud over de menneskelige konsekvenser, som det selvfølgelig har for Carsten Mogensen, så nærmer OL til august sig også gevaldigt. Finn Trærup er dog ikke klar til at sætte ord på, om Mogensen må vinke farvel til de olympiske lege eller i værste fald rent sportsligt indstiller karrieren.

Viktor

»Det er kun spekulationer for nu. Vi må tage det dag for dag og se, hvordan det udvikler sig. Der har været et indgreb i hans hjerne, og det skal kroppen vænne sig til. Kropsfunktionerne bliver langsomt genoptaget, og såret skal hele og alt det der,« siger Finn Trærup.

Badminton Danmark og det danske udenrigsministerium har arbejdet hurtigt for at få Carsten Mogensens familie til Kazan, og det er allerede lykkes.

Bordtennisspilleren Mie Skov, der er kæreste med Carsten Mogensen, har tidligere lørdag besøgt Mogensen sammen med parrets barn og broderen og søsteren, fortæller Finn Trærup.

»Det var klart vores største udfordring at få visum til dem, og vi skulle også finde en flyafgang. Vi har haft god hjælp fra udenrigsministeriet, der har presset på, og så har den lokale arrangør også være behjælpelig,« siger Finn Trærup.

Efter et par hektiske dage er der endelig faldet lidt ro på i Rusland, og nu håber alle på, at Carsten Mogensen kommer sig så godt som overhovedet muligt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.