Kvalifikationsspilleren Takuma Obayashi havde publikum i ryggen, men blev udspillet af Viktor Axelsen.

Viktor Axelsen er for alvor tilbage, efter at han på det seneste har døjet med betændelse i foden og trukket sig fra to turneringer.

Lørdag spillede danskeren sig i finalen i Japan Masters med en overbevisende sejr over kvalifikationsspilleren Takuma Obayashi.

Axelsen behøvede ikke at anstrenge sig meget mod Obayashi, som på hjemmebanen i Kumamoto havde publikums opbakning, men var chanceløs.

Obayashi, der er nummer 39 i verden, havde slået Anders Antonsen på sin vej til semifinalen. Mod Axelsen var der til gengæld klasseforskel.

Verdensetteren var i fuld kontrol og bestemte tempoet med sine varierede slag. Når muligheden bød sig, hakkede han fjerbolden i gulvet, mens Obayashi kastede sig desperat rundt.

I suveræn stil opbyggede Axelsen hurtigt en føring på 8-2, og før Obayashi fik set sig om, var den vokset til 16-4. Danskeren lukkede sættet på første mulighed.

En kortvarig opblomstring indtraf for Obayashi, som i begyndelsen af andet sæt bragte sig foran 2-0. Det blev besvaret af en dansk stime på syv point i træk, og så var spændingen igen punkteret.

Modstanden var en anelse større, men ikke mere end at Viktor Axelsen blot skulle skrue en anelse op for niveauet for at vinde duellerne.

En tæt på fejlfri præstation fra Axelsen lover godt for søndagens finale i Super 500-turneringen set med danske briller.

Her venter på papiret væsentligt hårdere modstand, når kineseren Shi Yuqi står på den anden side af nettet.

Shi Yuqi er nummer syv i verden og har mødt Axelsen otte gange i karrieren. Syv af opgørene er endt med dansk sejr.

Axelsen er eneste tilbageværende dansker i turneringen.

/ritzau/