Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen taber til Lee Cheuk Yiu, der spillede på hjemmebane, i kvartfinalen i Hong Kong Open.

Danskeren blev slået med cifrene 14-21, 19-21.

Danskeren kom bagud fra start i første sæt, tog en lille føring på 6-5, men 23-årige Lee Cheuk Yiu stak fra ham og vandt med hele syv point.

Andet sæt så mere lovende ud, da den 25-årige dansker kom foran med 3-0, men Lee Cheuk Yiu halede ind på danskeren, og det blev tæt kamp indtil slut, hvor Axelsen måtte se sig slået.

Dermed misser den syvendeseedede dansker pladsen i semifinalen til den førsteseedede spiller fra Hongkong.

I sidste uge var det også kvartfinalen, der blev endestationen for Viktor Axelsen, da han røg ud af China Open. Her var det Kento Momota, der fik skovlen under danskeren, der ellers gav kamp til stregen.

Det er blot to måneder siden, Viktor Axelsen gjorde comeback på badmintonbanen efter en skade. I midten af september spillede han sin første kamp i 117, hvor det blev til et nederlag, og generelt har han haft et turbulent år.

Hen over sommeren var han plaget af forstadiet til en diskusprolaps i lænden, og han måtte holde en turneringspause på fire måneder. Noget, der betød, at en trist Viktor Axelsen måtte droppe årets VM.

I slutningen af juni fortalte danskerens far, Henrik Axelsen, at den danske badmintonstjerne måtte 'flygte' fra Danmark, fordi har var hårdt ramt af græspollenallergi. Derfor tog han til Dubai for at træne, men han har altså stadig sin første turneringssejr til gode efter sit comeback.

Også de to danske herredoubler samt damedoublen røg ud fredag eftermiddag.

Her tabte doublerne Maiken Fruergaard og Sara Thygesen og Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen deres kvartfinaler og røg dermed ud af turneringen. Torsdag røg Kim Astrup og Anders Skaarup ud af turneringen. Det danske par, der var seedet som nummer otte, tabte med cifrene 15-21, 13-21 til malaysiske Aaron Chia og Soh Wooi Yik.

Senere fredag gælder det herresinglen Anders Antonsen, der skal spille om en plads i semifinalen i turneringen, der rangerer på niveau 4 på World Touren.