Lyt til artiklen

Badmintonspilleren har meldt afbud til VM. Og september måneds Super Series-turneringer i Sydkorea og Japan bliver også uden danskeren

Så er der godt nyt fra Jan Ø. Jørgensen.

Ganske vist har den 29-årige nordjyde på grund af en drilsk skade meldt afbud til badminton-VM, der serves i gang om halvanden uge i den skotske storby Glasgow. Men han undgår operation.

Således mener de eksperter, han har konsulteret, at intensiv genoptræning skulle være tilstrækkelig til at få has med den smertefulde skade, han siden februars DM har været plaget af i svangsenen under hælen.

Der er dog endnu uafklaret, hvornår Jan Ø. Jørgensen igen kommer til at spille badminton på højeste niveau.

»Det bliver tidligst ved Denmark Open i oktober. Men der er ikke sat nogen tidshorisont på mit comeback,« siger Jan Ø. Jørgensen.

Han gik i foråret glip af tre Super Series-turneringer, EM samt Sudirman Open, hvorefter han i juni vendte tilbage ved Indonesia Open og Australian Open.

»Set i bakspejlet skulle jeg måske have droppet min deltagelse i disse turneringer. Men de oplevelser med skaden, jeg havde her, gav mig præcise input til at tage den rigtige beslutning om, at jeg nu holder kamppause og i stedet bruger ressourcerne til at fokusere 100 procent på genoptræningen,« siger Jan Ø. Jørgensen.

Hermed står det også fast, at han heller ikke er med, når der spilles Super Series-turneringer i Sydkorea (12.-17. september) og Japan (19.-24. september).

»Jeg bliver nødt til at trække stikket nu, hvis jeg på et tidspunkt vil spille med om titlerne igen, og jeg spiller altså ikke igen, før jeg tror, jeg kan vinde en turnering,« siger Jan Ø. Jørgensen og tilføjer:

»Jeg er superærgerlig over ikke at skulle spille VM.

Jeg afsluttede 2016 rigtig godt med turneringssejr ved China Open og håbede, jeg kunne følge resultaterne op i 2017.

Men jeg er fuldt overbevist om, at jeg kommer tilbage på højeste niveau. Også selvom det kan komme til at tage noget tid.«

Da Kolding i foråret arrangerede EM, var Jan Ø. Jørgensen under sin skadespause engageret af TV2 som ekspertkommentator.

»Det kommer ikke til at gentage sig ved det kommende VM. Jeg har rigeligt at se til med genoptræningen. Men måske kunne det være noget for mig på sigt. Jeg synes, det var spændende at være med i teamet bag de mange direkte tv-transmissioner,« siger Jan Ø. Jørgensen, der har benyttet skadespausen til at blive gift med håndboldlandsholdets anfører Stine Jørgensen.

»Brylluppet foregik på Sjælland, og det var en dejlig oplevelse. Efter at Stine i sommer har skiftet klub fra Midtjylland til Odense, kommer jeg til at opholde mig mere på Fyn, og vi er allerede nu kommet ind i en fin rytme,« siger Jan Ø. Jørgensen.

Da han blev skadet, lå han nummer to på herresinglespillernes verdensrangliste, hvor han nu er nede som nummer 10.