Viktor Axelsen er færdig ved EM.

Den danske badmintonstjerne led et sensationelt nederlag til franske Toma Junior Popov, da han blev sendt ud i EM-semifinalen.

I stedet er det altså franskmanden, der bookede en plads til kampen om EM-guldet, hvor han skal møde en anden dansker i Anders Antonsen.

Axelsen formåede at vinde et sæt, men tabte 19-21, 21-17, 9-21.

Det var første gang i karrieren, at Popov besejrede den danske verdensetter.

Franskmanden virkede generelt langt mere ovenpå - både mentalt og spillemæssigt. Og når det kneb fysisk, skulle han have tørret sved op på banen, så han samtidig fik en ekstra lille pause.

- Jeg havde mange problemer, og vi har ikke tid til at snakke om alle mine problemer lige nu. Men Toma spillede bedre end mig og tillykke til ham med finalepladsen.

- Jeg håber, jeg spiller lidt bedre til OL. Der er et par måneder endnu, så jeg må forsøge at samle mig og få et bedre resultat, siger en tydeligt meget frustreret Axelsen lige efter choknederlaget.

Den 26-årige Antonsen slog den finske overraskelse Joakim Oldorff 21-11, 21-11. Han rangerer som en beskeden nummer 68 på verdensranglisten.

Antonsen, der er nummer fire i verden, fik fra første bold at mærke, at en stor del af hallen i tyske Saarbrücken heppede på den undertippede finne.

21-årige Oldorff, som har repræsenteret Gentofte Badmintonklub, virkede opløftet af støtten, men den fornemmelse forsvandt hurtigt, i takt med at Antonsen i en ensidig affære skruede op for tempo og fokus.

Medregnet European Games, som erstatter EM i badminton i de år, hvor eventen bliver afholdt, har minimum enten Axelsen eller Antonsen været en del af den europæiske finale siden 2016.

Og seks af syv titler er gået til de danske stjerner. Axelsen vandt i 2016, 2018, 2022 og 2023, mens Antonsen strøg til tops i 2019 og 2021.

To gange har der været tale om rene danske finaler.

I 2021 snuppede Antonsen titlen, da Axelsen blev testet positiv for coronavirus og måtte trække sig fra guldduellen. I 2022 vandt Axelsen over Antonsen i to sæt efter et rodet opgør uden den store kvalitet.