Thomas Cup i august bliver den sidste turnering for badmintonspilleren Mads Conrad-Petersen som professionel.

»Det har krævet mange overvejelser, men i bund og grund er jeg mentalt udkørt af så mange år på topplan,« siger han i et pressemeddelelse:

»Det kræver fuld commitment at være professionelt badmintonspiller, og det er jeg ikke længere villig til at ofre. Jeg er utrolig glad og tilfreds med det, jeg har opnået, og jeg har været super glad for livet som badmintonspiller. Nu vil jeg bare rigtig gerne kaste mig over noget nyt.«

32-årige Mads Conrad-Petersen har senest spillet sammen Mathias Boe, og de har sammen vundet tre turneringer: Canada Open, Russia Open og Spanish International.

Tidligere spillede den snart forhenværende badmintonspiller sammen med Mads Pieler Kolding, og de vandt sammen EM-guld  i 2016.

Mads Conrad-Petersen var også samme år med til at vinde netop den turnering, der bliver hans sidste, Thomas Cup, i 2016.

»Siden januar har jeg været overbevist om, at jeg ville indstille karrieren i august, og det har været planen at melde det ud her efter All England. Det er ærgerligt, at OL er udskudt, men det er jeg helt afklaret med,« siger Mads Conrad-Petersen:

»Omvendt kan det blive en drømmeafslutning for mig at få venner og familie samt alle dem der har været en del af min karriere med ind til Thomas Cup. Det giver mig en klump i halsen faktisk. Det bliver meget specielt, og jeg glæder mig rigtig meget til det. Det er hele ens liv og identitet, der stopper i Ceres Arena.«

Hos Badminton Danmark er reaktionen på karrieretoppet således:

»Vi er naturligvis ærgerlige over, at sådan en dygtig spiller som Mads vælger at stoppe. Men vi respekterer den beslutning, han har truffet. For badminton er nødt til at være en elitespillers førsteprioritet, hvis man skal nå verdenstoppen. Og man er nødt til at være 100 procent motiveret for at lægge alt det hårde slid i træningslokalet og have de mange rejser væk fra familien, hvis det skal føre til noget,« siger elite- og sportschef Jens Meibom og fortsætter:

»Derfor er det vigtigt, at man er ærlig overfor sig selv, og derfor har Mads også truffet den rigtige beslutning.«

Mads Conrad-Petersen har været en del af eliteprogrammet siden 2009 - dog med sin pause fra november 2018 til marts 2019.