Det svækker de danske muligheder for ædelt metal ved hold-VM i Kina, at Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen er smidt af landsholdet, fordi de nægter at bryde deres personlige sponsoraftaler med småkageproducenten Kelsen Group, hvilket ikke harmonerer med forbundets nyindgåede aftale med konkurrenten Danisa.

Men endnu værre kan det i sidste fald være skadeligt for dansk badminton i fremtiden, fordi Team Danmark kan finde på at skære i millionstøtten, hvis ikke landsholdet leverer resultater. Team Danmark støtter dansk badminton med 7,9 millioner kroner om året. Vigtige penge for forbundet, fordi de er med til at sikre en bæredygtig talentudvikling og ordentlige forhold for idrætsudøverne – for eksempel i forbindelse med forberedelserne til det hold-VM, der spilles i maj i Kina.

Men i den fireårige bevillingsaftale, der evalueres en gang om året, indgår netop resultaterne som et af de parametre, bestyrelsen i Team Danmark kigger på, når størrelsen af beløbet på støttechecken skal skrives.

Sportschefen i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen, forudser, at det vil have store konsekvenser, hvis Team Danmark beslutter sig for at skære i støtten til forbundet, fordi resultaterne ikke lever op til det aftalte.

Samtidig erkender Finn Trærup-Hansen, at medaljehåbet er svundet en smule, efter man har set sig nødsaget til at fyre Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen, der tilsammen har skaffet to OL-medaljer og fem VM-medaljer til Danmark.

»Det bliver svært at indfri målsætningen, der er sat med Team Danmark, nemlig at vi skal have medaljer. Det er fem verdensklassespillere, vi kommer til at mangle, og det er selvfølgelig ærgerligt. Men vi har svært ved at leve med, at de fem spillere har indgået de her aftaler, og der er vi nødt til at trække en streg i sandet,« siger Finn Trærup-Hansen.

Samarbejdsaftalen mellem Team Danmark og Badminton Danmark og dermed størrelsen af støttebeløbet skal næste gang evalueres 30. juni 2015. I Team Danmark er det direktør Lone Hansen, der sidder på pengekassen, men hun kan endnu ikke sige, om det får økonomiske konsekvenser, hvis målsætningen ved det kommende hold-VM glipper.

»Selvfølgelig indgår det i evalueringen, men den er også bygget op på en række andre ting som talentudvikling og at skabe bedre vilkår for træningerne, og derfor er det ikke sikkert, det får en konsekvens for beløbets størrelse,« siger Lone Hansen.

Tidligere har Team Danmark undladt at skære i støtten, selv om landsholdet ikke har indfriet forventningerne.