Viktor Axelsen beviser endnu en gang, at han ganske enkelt er et fænomen.

Den danske badmintonstjerne har netop sikret sig sejren i Indonesia Open i suveræn stil med en sejr i to sæt – 21-14, 21-13 – over den andenseedede hjemmebanefavorit Anthony Ginting.

Den traditionsrige Super 1000-turnering i Indonesien, som blev spillet i en hektisk kulisse i en fyldt kæmpehal, er en af sæsonens fire største badmintonturneringer.

Det er tredje år i streg, at fynboen, som i de seneste uger har været skadet, hjemtager titlen.

»Jeg er meget overrasket, selvfølgelig går jeg efter sejren, men at vinde her for tredje gang er vildt. Jeg vil gerne takke ale fansene, selvom de støttede deres landsmand,« siger en storsmilende Viktor Axelsen efter sejren.

Axelsen fremhæver, at han er overrasket over, at han kan triumfere i Indonesien med kun fem dages forberedelse i benene, siden han vendte tilbage fra sin skade.

Danskeren pådrog sig en muskelskade i baglåret for en måned siden og missede tre turneringer i træk inden denne uges comeback.

Selvom søndagens finale var et møde mellem nummer et og to i verden, så var der reelt tale om klasseforskel på dagen. Axelsen var et niveau bedre i alle spillets facetter.

Med sejren følger omkring 600.000 kroner i præmiepenge til danskeren, som er gået gennem turneringen uden at tabe et sæt.