Anders Antonsen vandt søndag formiddag finalen i den prestigefyldte Super 1000-turnering Malaysia Open.

Den danske badmintonstjerne besejrede overbevisende Shi Yuqi med 21-14, 21-13.

Kineseren var med andre ord chanceløs mod Antonsen.

Det er karrierens største titel for danskeren.

Den 26-årige aarhusianer vandt således Malaysia Open efter 21-14, 21-13 over Viktor Axelsens kinesiske overmand Shi Yuqi efter en meget overbevisende præstation i finalen.

Malaysia Open er en af fire årlige Super 1000-turnering, der kun rangerer efter sæsonfinalen BWF World Tour Finals.

Netop Antonsens sejr i sæsonfinalen i 2020 er hans eneste turneringsejr, der på papiret kan matche triumfen i Kuala Lumpur.

Danskeren har været glimrende spillende hele ugen, og kun i kvartfinalen mod verdenstoeren Kodai Naraoka afgav danskeren et sæt.

Shi Yuqi havde stor succes med sit netspil i sin sejr i tre sæt over Viktor Axelsen i lørdagens semifinale, men mod Antonsen kom kineseren til kort.

Antonsen tog styringen fra første bold og kom på 7-4 i første sæt, inden Shi Yuqi, der var bookmakernes favorit, kom lidt med i kampen og udlignede til 8-8.

Antonsen var dog hurtigst og stærkest og genvandt initiativet med blandt andet temposkift på et niveau, som en tydelig frustreret kineser ingen våben havde i mod.

Fra 16-14 til Antonsen i første sæt virkede det på intet tidspunkt som om, at Shi Yuqi havde evner til lave et comeback - eller selv troede på det - mod en uhyggelig stærk dansker.