En kæmpe dansk overraskelse er en realitet – og det har fredag fået taget til at lette i Royal Arena.

Den danske herredouble Kim Astrup og Anders Skaarup slog nemlig de indiske forhåndsfavoritter, Satwiksairaj Rankireddy og Chirag Shetty, med 21-18, 21-19 og er dermed videre til semifinalen i VM i badminton.

Inderne var inden opgøret nummer to på verdensranglisten, mens danskerne var nummer 11.

Men med et indledende pres på inderne, der begik talrige fejl, kom danskerne godt fra land og endte med en tæt sejr i første sæt.

Andet sæt var de flyvende danskere en anelse mere presset, men fik rettet kursen op og med forrygende spil i højt tempo blev sejren hevet i land.

De storspillende danskere fik det med sejren til at gå amok i Royal Arena, hvor de danske fans kvitterede med stående ovationer og et vanvittigt lydniveau, da sejren var en realitet.

Og i interviewet umiddelbart efter kampen var det også to spillere, der i den grad nød kulissen.

»Det er den sygeste oplevelse!«

»Det er store kunstnere fra udlandet, der normalt står i et fyldt Royal Arena. Og så står vi her en fredag, det er en fuldstændig vanvittig oplevelse,« lød det fra vinderparret til TV 2 Sport lige efter kampen.

Med sejren er bronzemedaljen sikret, allerede inden der lørdag venter semifinale ved VM – og parret glæder sig til at træde ud på halgulvet i Royal Arena, lyder det. 

Og her har den formstærke herredouble en klar opfordring til de danske tilskuere:

»Det er mega fedt, at tilskuerne bare begynder at buhe, og det skal der bare være mere af i morgen. Det sker også for os, når vi er Kina og Indonesien. Der bliver altså buhet, når vi skal til at serve, og der bliver råbt. Så folk skal bare give den los. Bare fyr den af alle sammen,« siger parret til B.T.