Sæsonen lakker mod enden for Danmarks bedste badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen. Forude venter Super Series-finalen i Dubai, der serves i gang d. 17. december. Bag sig har verdensstjernen en sæson, der bød på smerte og triumf.

»Jeg havde tre-fire rigtig gode måneder i midten af året. Ellers har det været noget møg. Omvendt har det også været et af mine bedste år. Jeg blev europamester og vandt i Indonesien, hvilket ingen europæer har gjort før. På den måde er det min største sæson nogensinde,« opsummerer Jan Ø. Jørgensen, der er hjemme i København efter turneringer i Kina og Hong Kong.

Klimakset var juni måneds sejr i Indonesia Open. En sejr, der vakte genlyd i hele badmintonverdenen.

»Det var peaket. Jeg har aldrig været med til noget så stort. Det er ’by far’ det største jeg har lavet,« som han siger.

Nedturen har været de mange måneder både før og efter, hvor fysikken har skrantet. Et skadesmareridt, som for alvor har vakt problemer siden sensommeren og som medførte en fiasko ved VM på hjemmebane.

»14 dage inden VM glider jeg til træning. Derfra har jeg egentlig kæmpet med det. Efter VM har det været én stor gang møg,« siger Jan Ø. Jørgensen, der måtte trække sig fra 1/8-finalen ved VM i Ballerup.

Siden fulgte skavankerne med, da han spillede turneringer i Danmark, Frankrig og Asien. I Denmark Open blev det til en kvartfinaleplads, i French Open røg han ud i første runde, inden facit blev anden runde og en semifinale i henholdsvis Kina og Hong Kong. Umiddelbart ikke resultater, der rimer på en af verdens bedste badminton-spillere. Alligevel erklærer Jan Ø. Jørgensen sig tilfreds.

»Jeg har haft svært ved at blive helt fit, så jeg synes egentlig, jeg har fået rimelig meget ud af det. Jeg ligger stabilt som nummer tre på verdensranglisten, så det er positivt, siger badminton-stjernen, der da heller ikke havde forventninger om at sejre i de seneste turneringer. Fokus har været at komme tilbage i topform frem mod sæsonfinalen om et par uger.«

»Efter jeg blev skadet til VM var planen, at jeg skulle stå knivskarp til Super Series-finalen.«

Hvor skarp Jan Ø. Jørgensen er, når han skal op mod den absolutte verdenstop, får vi svaret på fra d. 17-21. december.