Foto: Andrew Boyers

Sidste år nåede Jan Ø. Jørgensen finalen ved All England-mesterskaberne. Det gør han ikke i år, for fredag tabte han 21-10, 9-21, 15-21 til den tidligere verdensrangliste-etter, Lin Dan i turneringens kvartfinale.

Jan Ø. Jørgensen spillede et forrygende første sæt, men i andet og tredje sæt viste den 32-årige kineser, hvorfor han har vundet fem VM-guldmedaljer og to OL-guldmedaljer.

»Jeg havde svært ved at finde et modtræk, efter at han kom så godt ud til andet sæt,« sagde Jan Ø. Jørgensen efter kampen til TV2 Sport.

I tredje sæt kom den 28-årige dansker bagud 0-8, men takket være klogt, aggressivt spil fik han reduceret til 6-9.

Christinna Pedersen og Joachim Fischer

Ved pausen var Lin Dan imidlertid foran 11-6, og den afstand holdt han sættet igennem.

»Jeg får spillet mig op i tredje sæt, men det var for bare for sent,« sagde Jan Ø. Jørgensen.

Lin Dan havde inden kampen vundet syv ud af ti opgør mod Danmarks bedste spiller, som imidlertid havde vundet den seneste indbyrdes kamp. Det var ved VM i august sidste år.

»Men det virkede som om, han havde forberedt sig godt til kampen. Han virkede stærkere, og så er All England et af hans favoritsteder,« sagde Jan Ø. Jørgensen med henvisning til, at Lin Dan tidligere har vundet turneringen fem gange.

Småkagekonflikt får forbund til at sænke VM-målsætning

Jan Ø. Jørgensen har sin første turneringssejr i All England til gode. Mn han havde håbet på, at den kunne komme i år, fordi hans overmand i finalen sidste år, kineseren Chen Long, overraskende havde tabt i ottendedelsfinalen til sin landsmand, Xue Song.

»Jeg kom for at vinde. Det gjorde jeg ikke,« sagde Jan Ø. Jørgensen og gik videre med skuffelsen malet ud over hele ansigtet.

Xue Song besejrede i sin kvartfinale danske Viktor Axelsen med cifrene 21-19, 23-25, 21-11.

Som cifrene antyder, var der udsolgt i tredje sæt hos Viktor Axelsen, som i sidste uge røg ud allerede i første runde af German Open, hvor den 22-årige dansker kæmpede med maveproblemer.

BADMINTON-JP1111N

»Hvis jeg på forhånd havde fået at vide, at jeg ville nå kvartfinalen ved All England, ville jeg gerne have taget den. Men nu står jeg alligevel og er lidt skuffet,« sagde Viktor Axelsen efter nederlaget.

Skuffelsen gjaldt især første sæt, hvor Viktor Axelsen førte 17-14, men hvor han alligevel endte med at tabe til kineseren, der kun er 18 dage yngre end danskeren selv.

Til gengæld tog Viktor Axelsen stikket hjem i det tætte andet sæt.

»Jeg kæmpede med alt, hvad jeg havde. Jeg kommer igen,« lød det fra fynboen.

Mixeddoublen Christinna Pedersen og Joachim Fischer er derimod klar til semifinalen efter sejr over kineserne Wang Yilyu og Tang Jinhua med cifrene 25-23, 21-17.

Første sæt var en tæt affære, som Christinna Pedersen til sidst afgjorde med en snu serv, mens andet sæt ikke var så spændende.

Det danske par møder ægteparret Gabrielle og Chris Adcock i semifinalen.

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.