Den danske badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen er på den netop opdaterede verdensrangliste i herresingle dykket fra anden- til tredjepladsen.
Den danske badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen er på den netop opdaterede verdensrangliste i herresingle dykket fra anden- til tredjepladsen. Foto: Asger Ladefoged

Jan Ø. Jørgensen kan ikke længere tituleres som verdens næstbedste badmintonspiller i herresingle. Da verdensranglisten torsdag morgen blev opdateret, dalede han fra anden- til tredjepladsen.

Det skyldes en turneringssejr i sidste uge til den malaysiske veteran Lee Chong Wei, der nu har 1.186 point mere end danskeren.

»Selvfølgelig vil jeg da hellere ligge nummer to. Men så længe jeg er blandt de fire øverste, er jeg tilfreds. Jeg går nemlig benhårdt efter at få en semifinale-seedning ved OL, og skal det lykkes, skal jeg være placeret i top-4,« siger Jan Ø. Jørgensen i sit første interview siden han for en måned siden i forbindelse med sit afbud til Copenhagen Masters i pressemeddelelse fra Badminton Danmark bad om ikke blive kontaktet af pressen på grund af alvorlig sygdom i familien.

»Nu er der faldet ro i sagen, og der er lysere tider i sigte,« siger Jan Ø. Jørgensen, der ikke ønsker at kommentere de familiære forhold yderligere.

»Jeg synes, jeg er kommet godt igennem januar med masser af træning, og om en uge (ved DM i Aarhus, red.) spiller jeg kamp igen,« siger Jan Ø. Jørgensen.

Efter planen indleder han forårets internationale opgaver ved German Open.

»Jeg vandt turneringen i fjor, og båber på en gentagelse. Herefter gælder det All England og EM. Det er store opgaver. Jeg er forsvarende Europamester, og vil (i Frankrig, red.) også rigtig gerne genvinde den titel,« siger Jan Ø. Jørgensen.

Han har i denne sæson valgt at droppe deltagelse i den danske elitedivision, men overraskede, da han før jul spillede en enkelt holdkamp i Jyllandsserien for Svenstrup Badmintonklub.

»Det var en sjov oplevelse. Jeg kender jo stadig rigtig mange i klubben. Men lige nu er der ingen aktuelle planer om, at jeg igen stiller op for min nordjyske barndomsklub,« siger Jan Ø. Jørgensen.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.