Lyt til artiklen

Indonesien er mildt sagt begejstrede for, at Danmark har smidt fem af deres bedste badmintonspillere på porten forud for hold VM i Kina næste måned.

Sudirman Cup - hold VM i badminton - bliver uden nogle af de bedste danske badmintonspillere herhjemme. Det har længe stået klart, efter kage-konflikten mellem de fem spillere Christinna Pedersen, Joachim Fischer, Mathias Boe, Carsten Mogensen og Kamilla Rytter Juhl og Badminton Danmark brød ud i sidste uge.Men det er ikke alle, der ærger sig over, at spillerne og det danske badmintonforbund ikke kan blive enige i sponsorkonflikten. Indonesien glæder sig over, at Danmark kommer svækket til VM.

»De har problemer med sponsorerne, og det er en ret god situation for os, fordi Danmark er vores største rival i gruppespillet, men de har stadig et slagkraftigt hold i herresingle,« siger Rexy Mainaky, sportschef i det indonesiske badmintonforbund (PBSI), til mediet Jakarta Globe.Den danske herresingle, som sportschefen henviser til, er Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen. Begge har været velspillende, og Jan Ø. Jørgensen røg hele vejen til finalen i den prestigefyldte All England-turnering i sidste måned, hvor han dog måtte se kinseren Chen Long løbe med sejren.Sudirman Cup spilles i Kina fra d. 10. til d. 17. maj.

Kage-konflikten kort
Det danske badmintonnforbund har indgået en sponsoraftale for landsholdet med småkageproducenten Danisa, hvilket gjorde det umuligt for de fem spillere at stille op for landsholdet med Danisa-logo på trøjen. De havde nemlig en individuel sponsoraftale med Kelsen Group, der forhindrede dem i at stille op med en konkurrents logo. Danisa og Kelsen Group er direkte konkurrenter på småkagemarkedet, hvor Kelsen Group blandt andet har hevet Danisa i retten.