Lyt til artiklen

Det er blot halvandet år siden, at Poul-Erik Høyer blev valgt som præsident for det internationale badmintonforbund, BWF, for en fire-årig periode. Men allerede nu har den 49-årige nordsjællænder og tidligere OL-guldvinder i herresingle besluttet sig for at søge genvalg.

»Til foråret er der kongres i forbundet. Her vil jeg meddele min beslutning,« siger Poul-Erik Høyer, der er tidligt ude med sin meddelelse eftersom valget først skal stå i maj 2017.

»Min beslutning skyldes ikke mindst, at jeg føler, at lederne i de asiatiske badmintonforbund har taget godt imod mig. Det er ikke nogen hemmelighed, at der mellem Europa og Asien i mange år er blevet konkurreret hårdt. Men de har heldigvis mere opfattet mig som 'den gamle badmintonspiller' end 'europæer'. Derfor er samarbejdet frugtbart,« siger Poul-Erik Høyer.

Som første programpunkt i rollen som BWF-præsident forsøger Poul-Erik Høyer at gøre badmintonsporten endnu mere underholdende, end den er i forvejen.

»Det er nødvendigt med nytænkning, hvis vi skal fortsætte som olympisk sportsgren. Men på denne side af OL i Rio (2016, red.) skal man ikke regne med, at der kommer nye tiltag som for eksempel et nyt tællesystem. Det vil tidligst kunne fungere fra 1. januar 2017,« siger Poul-Erik Høyer.

Største sag lige nu i BWF er situationen omkring den doping-mistænkte malaysiske spiller Lee Chong Wei.

»Som upartisk præsident er jeg ikke direkte involveret i den. Men jeg vil da gerne snart se nogle resultater. Lige nu er der en høring i gang, og hvad denne ender med, kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om,« siger Poul-Erik Høyer.

Præsident-posten i Badminton World Federation har givet ham plads i IOC.

»7. februar er det et år siden, at jeg blev medlem. Det har været spændende at få sit netværk udvidet og positionere sig i organisationen,« siger Poul-Erik Høyer.

I øvrigt tog han onsdag til Quebec i Canada.

»Her er der Winter World Masters Games, og da jeg er medlem af organisationens bestyrelse, skal jeg naturligvis være tilstede. Men mandag er jeg hjemme igen. Her skal jeg deltage i et vigtigt byrådsmøde,« siger Poul-Erik Høyer, der er medlem af partiet Venstres gruppe i Gribskov Kommune.