Den nykårede verdensmester i herresingle, Viktor Axeksen, landede til stor hyldest i Københavns Lufthavn mandag den 28. august 2017.
Den nykårede verdensmester i herresingle, Viktor Axeksen, landede til stor hyldest i Københavns Lufthavn mandag den 28. august 2017. Foto: Mads Claus Rasmussen

Det var en tydeligt overvældet verdensmester i badminton, der i går eftermiddags trådte ud til Dannebrogsflag, klapsalver og jubelbrøl i Københavns Lufthavn.

Flere hundrede mennesker stod klar til at tage imod den 23-årige verdensmester i herresingle, og for den sags skyld også bronzevinderne Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen.

Blandt de mange fremmødte var blandt andre Viktor Axelsens mor, Gitte, der ikke var med til triumfen i Glasgow.

Viktor Axelsen med sin mor, Gitte, i Københavns Lufthavn mandag den 28. august 2016.

»Hun var med i Rio, da jeg fik min bronzemedalje, så næste gang håber jeg, hun kan være med. Det er altid dejligt at have familien med. Nu tager vi fejringen nu her, og det er fedt at se så mange, der er mødt op. Det er helt vildt. jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Puha. Det er sgu vildt,« sagde Viktor Axelsen til den fremmødte presse, da han traskede ud med guldsmilet på.

Champagne-sejr

Inden Lin Dan søndag aften smed finaleopgørets sidste bold i nettet, og Viktor Axelsen kunne tage sig til hovedet i ren og skær ekstase, havde han ikke ligefrem regnet med, at han skulle have kaldt sig verdensmester anno 2017.

BADMINTON-GBR-WORLD

Kort efter finalen var han i hvert fald ikke klar over, hvordan sejren skulle fejres. Men det blev den trods alt, fortalte en glad Viktor Axelsen.

»Da jeg kom ud, var det bare vildt og en dans på roser, skrive autografer og ud i bilen. Vi fik noget god mad på en restaurant, og sammen med min sponsor Yonex fik vi noget champagne. Så fik vi lidt at drikke nede i hotellobbyen og fejrede det med venner og familien, som man nu skulle,« sagde Viktor Axelsen, der også var en anelse klatøjet i går eftermiddags.

»Jeg kom i seng halvanden time inden, vi skulle afsted, så jeg har ikke rigtig sovet. Men det er blevet fejret, og alt er godt,« fortalte Viktor Axelsen, der nu regner med et par fridage fra badmintonhallen.

Overrasket landstræner

Landstræner Kenneth Jonassen havde heller ikke ligefrem forventet, at Viktor Axelsen skulle kunne kalde sig verdensmester. Fynboens optakt har nemlig ikke været optimal med en del småskader og en lang konkurrencefri pause frem mod VM, mens spillet heller ikke lige sad i skabet i starten.

Landstræner Kenneth Jonassen.

BADMINTON-WORLD-CHAMPIONSHIP/

»Hele VM-træningen har været alt andet end perfekt. Vi har måttet sadle om på grund af småskader og skavanker, som gjorde, at vi måtte reducere den måde, han normalt træner på. Vi hår måttet tænke kreativt, og det er jo alt andet lige lykkes perfekt,« siger Kenneth Jonassen, der samtidigt kalder Axelsens guld for overraskende.

»Det ville være mærkeligt, hvis jeg ikke var overrasket. Ikke fordi, jeg ikke tror, at Viktor har potentialet, men jeg tror ikke, man tager til et VM og forventer at skulle vinde. Det er konkurrencen i herresingle simpelthen for hård til.«

Viktor Axelsen har nu vundet to Super Series-turneringer, EM-guld og Thomas Cup (VM for herrelandshold, red.), mens hans største resultater må siges at være OL-bronze og det nyligt vundne VM-guld. Axelsen har en svag favorit.

BADMINTON-GBR-WORLD

»Det er svært, for jeg synes, det er to forskellige ting. Jeg tror, VM-guld lige sniger sig op øverst. Det er trods alt en guldmedalje,« fortæller verdensmesteren.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.