Carsten Mogensen, der under februar måneds hold-EM i badminton i Rusland blev ramt af en aneurismeblødning i hjernen, ventes at være tilbage i Danmark inden ugens udgang.
Carsten Mogensen, der under februar måneds hold-EM i badminton i Rusland blev ramt af en aneurismeblødning i hjernen, ventes at være tilbage i Danmark inden ugens udgang. Foto: Asger Ladefoged

Går det som forventet er Carsten Mogensen snart tilbage i Danmark.

»Jeg besøgte ham i weekenden i Kazan, og han bliver mere og mere frisk.« siger Badminton Danmarks sportschef Finn Trærup-Hansen om den sygemeldte badmintonspiller, der under sidste måneds hold-EM blev ramt af en såkaldt aneurismeblødning i hjernen.

På baggrund af lægernes meldinger tror Finn Trærup-Hansen, at 32-årige Carsten Mogensen, der ved OL 2012 i London vandt sølv i herredouble sammen med Mathias Boe, er tilbage i Danmark inden ugens udgang.

»Vi forventer, at han er hjemme i løbet af de næste tre-fire dage. Der er dog tre ting, der skal være på plads for, at han kan blive transporteret i fly. Man skal sikre sig, at blodkarene ikke trækker sig sammen, at der ikke er et for højt tryk i hans hjerne og at der ikke er en infektion i såret,« siger Finn Trærup-Hansen, der med egne øjne i Kazan så, hvordan det stille og roligt går fremad for Carsten Mogensen.

»Han kommunikerer fint. Men han er søvning. Der er ingen medicinske faresignaler. Det der har været hans udfordring har været at få mad og drikke og at komme op at stå. Det er en sej omgang, han har været igennem. Så det tager tid at komme ovenpå igen. Han har ingen synlige lammelser, men han er ikke som han var før det skete. Tingene går langsommere. Eksempelvis tager det tid at tage tøj på. Men han kan sagtens tale med os, og vi kan sagtens drøfte forskellige ting med ham,« siger Finn Trærup-Hansen.

Under sin indlæggelse har Carsten Mogensen været omgivet af sin kæreste Mie Skov, sønnen Benjamin, morfaderen Per Mogensen, Mie Skovs søster Trine Malling og Team Danmarks fysioterapeut Marlene Vestergaard.

»De har delt besøgene hos ham på enestuen mellem sig,« siger Finn Trærup-Hansen.
At hjemrejsen så småt nærmer sig, understreges af, at Carsten Mogensens og Mie Skovs søn mandag morgen fløj fra Kazan til Danmark under ledsagelse af Finn Trærup Hansen og en af Mie Skovs veninder.

Team Danmarks fysioterapeut Marlene Vestergaard bekræfter Finn Trærup-Hansens udtalelse.
»Der er helbredsmæssige fremskridt, og det er korrekt, at der arbejdes på, at få ham hjem. Men hvornår han helt præcist er tilbage i Danmark er ude af vores hænder. Det afhænger af, hvornår SOS har et fly til rådighed,« siger Marlene Vestergaard, der heller ikke tør udtale sig om, hvorvidt Carsten Mogensen kommer til at spille badminton på eliteniveau igen.

»Jeg har indtil videre kun kommunikeret med russiske læger. Før jeg kommer med en vurdering, vil jeg godt lige have en snak om hans tilstand med danske læger. Men vi skal være glade for, at Carsten har det godt,« siger Marlene Vestergaard i telefonen fra Rusland, hvor hun har befundet sig siden Carsten Mogensen sammen med de andre spillere på det danske landshold begav sig til Rusland i midten af februar.

Finn Trærup-Hansen ønsker heller ikke at komme med noget bud på, om Carsten Mogensen kommer til at spille badminton på topplan igen.

»Det tror jeg heller ikke, at der er nogle læger der tør. Om der bliver mén, må tiden vise. Det vil

udelukkende være spekulationer, og det nytter ikke noget,« siger Finn Trærup-Hansen.
BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Carsten Mogensens kæreste Mie Skov, og doublemakker Mathias Boe.

---

SAGEN KORT
18. februar: Badmintonspilleren Carsten Mogensen rammes før en kamp ved hold-EM i den russiske by Kazan af en aneurismeblødning i hjernen og bliver transporteret til et lokalt sygehus, hvor han gennemgår en række undersøgelser.
19. februar: Han overflyttes til et hospital med særlig ekspertise i hjernesygdomme. Efter konsultation med læger i Danmark bliver det besluttet, at han samme dag skal gennemgå et kirurgisk indgreb.
20. februar: Badminton Danmark udsender pressemeddelelse om, at Carsten Mogensen er indlagt på et russisk hospital.
26. februar: Den tidligere landsholdsspiller i bordtennis og Vild Med Dans-vinder Mie Skov, fortæller i interview i BT, at hun ikke rejser hjem fra Kazan uden Carsten Mogensen, som hun har dannet par med siden 2012.
29. marts: Carsten Mogensens og Mie Skovs søn, Benjamin, flyver sammen med blandt andre Badminton Danmarks sportschef Finn Trærup-Hansen hjem fra Kazan.
2. marts: Finn Trærup-Hansen fortæller, at man forventer, at Carsten Mogensen er tilbage i Danmark inden ugens udgang.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.