Danskermødet ved India Open fik en brat og voldsom afslutning.

I sidste uge endte opgøret mellem Viktor Axelsen og Rasmus Gemke med, at Gemke lå i store smerter på halgulvet og måtte blive kørt væk i kørestol.

Axelsen hastede over for at se til sin både gode ven og modstander, hvor tilskuerne og begge spillere frygtede det værste i situationen. Nu kommer Rasmus Gemke dog med gode nyheder, da han er ude i kortere tid end frygtet fra skaden, som han pådrog sig i kampen.

»Jeg var mega, mega lettet over, at det ikke var akillessenen, der var røget, for det havde været et helt andet scenarie i forhold til tidshorisonten. Så det gav helt sikkert noget lettelse og ro i maven, at det trods alt kun er en muskelskade, hvor lægen mener, at jeg er ude i fire-seks uger. Det er meget, meget positivt,« siger Gemke til TV 2 Sport.

Foto: HARISH TYAGI
Vis mere

26-årige Gemke forklarer også, at han var sikker på, at den var helt gal, og at han var i chok på det tidspunkt og kun så det negative i situationen.

Han skal stadig vente dage og måske uger for at være helt sikker på, hvornår han kan vende tilbage i træning.

Nu kan Viktor Axelsen også ånde lettet op, da den danske verdensetter var dybt berørt efter episoden ved India Open:

»Gemke er min ven, så det var hårdt at se ham forlade banen på den måde,« sagde Viktor Axelsen i et interview med Det Internationale Badmintonforbund (BWF) efter kampen, hvor han også slog fast, at han var meget chokeret efter situationen og ønskede sin kammerat god bedring.