For en måned siden blev Kim Nielsen med dags varsel fjernet fra jobbet som assisterende landstræner i Badminton Danmark. Årsagen var at han angiveligt havde opført sig grænseoverskridende overfor de kvindelige spillere på forbundets elitecenter i Brøndby.

Ledighedsperioden blev dog kort. For allerede nu er han tilbage på arbejdsmarkedet.

Således har det spanske badmintonforbund på Facebook udsendt denne meddelelse om Kim Nielsen:

»Danskeren, der har masser af erfaring og deltaget i store internationale succeser, har fået plads i vores tekniske personale sammen med Frenando Rivas og Anders Thomsen«.

Hermed kommer Kim Nielsen til at arbejde tæt sammen med blandt andre eksverdensmesteren i damesingle, Carolina Marin, der i disse dage deltager ved Denmark Open i Odense.

Historien om Kim Nielsens brud med Badminton Danmark kom frem midt i september.

I pressemeddelelsen dengang fremgik det, at han stoppede med øjeblikkelig virkning.

Det fik flere danske medier til at søge efter en forklaring.

Mia Blichfeldt får gode råd under en kamp af Badminton Danmarks nu forhenværende assistentlandstræner Kim Nielsen.
Mia Blichfeldt får gode råd under en kamp af Badminton Danmarks nu forhenværende assistentlandstræner Kim Nielsen. Foto: sportxpress
Vis mere

I den forbindelse kom disse historier frem:

Mens TV2 oplyste, at Kim Nielsen ifølge flere kilder i miljøet 'har talt både grimt og nedsættende til flere spillere', kunne Politiken fortælle, at han havde stillet en kvindelig spiller dette spørgsmål: 'Har du fået pik i weekenden?'

Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, ønskede ikke kommentere den konkrete sag over for TV2 Sport, men blev ved lejligheden citeret for dette:

»Vi accepterer overordnet ikke vulgær snak eller krænkende adfærd. Vi tager alle henvendelser omkring samarbejdsvanskeligheder eller dårlig kommunikation meget alvorligt. Vi tager fat i det, når vi hører om det, og agerer både ansvarsfuldt og afbalanceret.«

B.T. har ved flere lejligheder den seneste måned forsøgt at få en kommentar fra Kim Nielsen. Men han er ikke vendt tilbage på henvenderlserne.