Carsten Mogensen.
Carsten Mogensen. Foto: Asger Ladefoged

Carsten Mogensens nærmeste er søndag eftermiddag kommet med en opdatering på badmintonspillerens tilstand. Og det er godt nyt. Det lyder, at 'hans fremgang er over gennemsnittet'.

I søndagens opdatering på Facebook lyder det:

»Glæden og lettelsen ved endelig at få set Nuller er svær at sætte ord på. Han tager godt imod behandlingen efter operationen og kommer sig stille og roligt. Hans fremgang er over gennemsnittet! Vi er med ham og hos ham indtil vi sammen kan rejse hjem til Danmark, tidshorisonten er indtil videre uvis.«

Carsten Mogensen følte torsdag en smertende hovedpine, hvorefter han besvimede. Han kom hurtigt på hospitalet, hvor man fastslog, at Carsten Mogensen havde fået en hjernehindeblødning, og han måtte efterfølgende opereres i hjernen. Carsten Mogensen er siden blevet opereret.

Søndagens opdatering indledes på engelsk med, at Carsten Mogensens nærmeste håber på, at det er i orden, at indholdet skrives på dansk. 'Energien er ikke til at oversætte det hele til engelsk,' lyder det. Herefter beskrives selve forløbet, siden Carsten Mogensen - med kælenavnet Nuller - faldt om torsdag med en hjernehindeblødning.

»Det er nu ved at være fire dage siden at Nuller besvimede af en aneurisme i hjernen, blev indlagt, overflyttet og dernæst opereret her i Kazan. Mens operationen stod på fredag eftermiddag/aften, var vi i samarbejde med dansk badminton forbund, den dansk/russiske ambassade i Moskva og udenrigsministeriet, i fuld sving i med at få styr på alt det praktiske, så vi hurtigst muligt kunne komme afsted til Rusland. Vi ankom lørdag morgen og så ham første gang efter en vellykket operationen liggende på intensiv afdeling«.

Sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen, fortæller  til BT søndag, at det går fremad med Carsten Mogensen, og at han så småt er begyndt på genoptræningen.

»Det går fremad trin for trin. Der arbejdes stille på at aktivere ham,« skriver Finn Trærup-Hansen til BT i en sms og uddyber, at Carsten Mogensens genoptræning består i:

»Op at sidde, op at stå, være mere vågen og aktiv. Det samme de næste dage og mere og mere«.

Mathias Boe har på double-parrets Facebook-side skrevet, at Carsten Mogensen begynder genoptræningen søndag.

I beskeden står der:

»Jeg så Carsten her til morgen (søndag, red.). Han er blevet flyttet fra intensiv-afdelingen til sit eget værelse. Alt går efter planen. Han er meget søvnig og sover det meste af tiden. Han kan allerede begynde genoptræningen i dag, og vi fik ham til at sidde op i nogle sekunder«.

Selvom meldingerne går på, at Carsten Mogensens tilstand er 'over gennemsnittet', er det stadig for tidligt at sige noget om, hvad fremtiden bringer. Sådan lyder det fra Finn Trærup-Hansen.

»Det vil udelukkende være spekulativt at forholde sig til, hvad fremtiden byder. Fokus er på at få ham klar til at komme tilbage til de vante omgivelser i Danmark. Det er uvist, hvornår det kan ske,« skriver sportschefen til BT.

Det danske herrelandshold vandt søndag EM for hold i Rusland med 3-1 over Frankrig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.