Den kritik, som Danmarks Idrætsforbund mandag rettede mod Dubais officielle sportsorgan, Dubai Sports Council, beror på en simpel oversættelselsfejl. Det fortæller Dubai Sports Council i et svar til netop Danmarks Idrætsforbund (DIF).

»Vi har fået et svar retur fra Dubai Sports Council, hvor de beklager misforståelsen, som bliver forklaret som en oversættelsesfejl. Altså, at deres arabiske pressemeddelelse er blevet oversat ukorrekt til en engelsk version, hvor oplysningen om, at Badminton Danmark som forbund har været til stede dernede, har sneget sig ind.«

»De har så rettet det på deres hjemmeside, som jeg forstår det, og har korrigeret den engelske version af pressemeddelelsen,« siger DIF-formand Hans Natorp til Radio4.

23. august meddelte OL-guldvinder Viktor Axelsen, at han flytter sin daglige træning til Dubai på grund af bedre træningsfaciliteter. I samme forbindelse har Dubai Sports Council promoveret Viktor Axelsen på sin hjemmeside og Twitter-profil og skrevet, at Viktor Axelsen trænede op til sommerens OL i Tokyo i Dubai, samt at det danske badmintonlandshold gjorde det samme.

Det er ifølge DIF løgn, hvorfor forbundet mandag offentliggjorde, at det havde sendt et brev til Dubai Sports Council. Det er det brev, DIF nu har fået svar på.

»Jeg kan kun tage de udsagn, der har været i pressen, til indtægt for, hvordan Viktor Axelsen har tilrettelagt sin træning. Jeg kan forstå, der er ting, der kan justeres i forhold til, hvor meget tid, der er brugt i Dubai.«

»Det er en sag mellem Viktor og Dubai. Men det er lodret løgn, at Badminton Danmark og dansk idræt har været til stede på forbundsniveau. Det har vi bedt om at få korrigeret,« siger Hans Natorp til Radio4 om brevets indhold.

»Vi kan ikke leve med, at en fremmed nation tager æren for det arbejde, som bliver lagt i Danmark i forhold til at udvikle talenter og skabe gode resultater.«

Med svaret fra Dubai Sports Council vil DIF ikke gøre mere i sagen.

»Der er ikke noget næste skridt i forhold til Dubai. Men det minder os alle sammen om, at når vi på en eller anden måde er i relation med regimer som Dubai, der har brug for at legitimere sin nation og bruger sportswashing til det, så har vi som både organisationer og atleter en opgave med at tænke over, hvordan vi indgår i den relation, hvis vi overhovedet indgår i den,« siger Hans Natorp til Radio4.

På Dubai Sports Councils Twitter-profil kan man i dag, 2. september, stadig finde opslag, der hævder, at Viktor Axelsen tilbragte ti måneder på træningslejr i Dubai forud for sommerens OL i Tokyo, hvor danskeren endte med at vinde guld i badminton for herrer.

Radio4