Den kinesiske badmintonlegende Lin Dan kan være på vej til dansk badminton.

»Jeg ved, at der er flere danske klubber, der gerne vil have ham på deres hold i Badmintonligaen i næste sæson. Heriblandt os selv. Der er endnu ikke lavet en aftale. Men vi satser på det,« siger Team Skælskør-Slagelses cheftræner, Steen S. Pedersen.

Han var i sidste uge i Birmingham for at følge All England-turneringen.

»Her havde jeg håbet at få en snak med ham, men desværre blev han slået ud i første runde og valgte hurtigt at rejse retur til Kina. Så det lykkedes ikke,« siger Steen S. Pedersen, der i kontakten til Lin Dan havde planlagt at drage nytte af den tidligere verdensmester Viktor Axelsens kinesiske sprogkundskaber.

Den tidligere VM- og OL-guldvinder Lin Dan i aktion på badmintonbanen.
Den tidligere VM- og OL-guldvinder Lin Dan i aktion på badmintonbanen. Foto: Johannes EISELE
Vis mere

Hvad det ender med, må tiden vise.

»Det kunne være interessant at tilknytte en spiller som Lin Dan. Ganske vist er han ved at være pænt oppe i årene (35 år, red.), og der bliver længere og længere mellem topresultaterne, men han er et ikon i badmintonsporten, hvor han har vundet alt, hvad der er værd at vinde,« siger Steen S. Pedersen og tilføjer:

»Chancen for at få Lin Dan tilknyttet er nok ikke særligt stor, men under alle omstændigheder får vi i næste sæson et stærkt hold.«

Team Skælskør-Slagelse fører Badmintonligaen et point foran Aarhus AB.