Den danske badmintonspiller Carsten Mogensen ærgrer sig.

Det seneste halve år har hans nye doublemakker, Mads Pieler Kolding, været plaget af en så alvorlig rygskade, at parret nu må lægge drømmen om kvalifikation til OL 2020 i Tokyo på hylden.

»Vores ambitioner fejler ellers ikke noget. Men vi har indset, at vi desværre ikke kan nå at erobre de mange verdensrangliste-point, der kræves,« siger Carsten Mogensen.

Siden han ved marts måneds All England-turnering i Birmingham indstillede samarbejdet med sin makker gennem mange år, Mathias Boe, har han kun spillet en enkelt international turnering.

Carsten Mogensen (th.) i samtale med assisterende landstræner Jakob Høy.
Carsten Mogensen (th.) i samtale med assisterende landstræner Jakob Høy. Foto: sportxpress
Vis mere

Det skete for en måned siden ved Belgium International, hvor han sammen med David Daugaard nåede kvartfinalen.

»Årsagen, til at jeg spillede sammen med David ved den lejlighed, var, at vores respektive makkere var skadet,« forklarer Carsten Mogensen.

Sammen med Mads Pieler Kolding spiller han om tre uger første internationale turnering.

»Det sker i Tyskland (ved SaarLorLux Open, red.), og herefter stiller vi sammen op ved turneringer i Irland, Korea, Indien og Italien. Selvom vi kommer til at gå glip af de olympiske lege i Tokyo, håber vi, at vi de næste sæsoner klarer os så godt internationalt, at OL-drømmen i stedet bliver realiseret i Paris (2024, red.),« siger Carsten Mogensen.

Mathias Boe (tv.) og Carsten Mogensen vandt i fjor Korea Open ved at finalebesejre indoneserne Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo.
Mathias Boe (tv.) og Carsten Mogensen vandt i fjor Korea Open ved at finalebesejre indoneserne Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo. Foto: JUNG YEON-JE
Vis mere

Til den tid vil han være 40 år.

»Det er selvfølgelig en høj alder for en elitebadmintonspiller, men jeg har ikke planer om at indstille karrieren foreløbig. Derfor træner Mads og jeg også intensivt på Badminton Danmarks elitecenter i Brøndby hver eneste dag,« siger Carsten Mogensen.

Han kan se tilbage på et turbulent år.

I foråret valgte Mathias Boe, som han ved OL 2012 i London vandt sølv i herredouble sammen med, at afbryde samarbejdet med ham.

Carsten Mogensen (tv.) og Mathias Boe vandt sølv ved OL 2012 i London.
Carsten Mogensen (tv.) og Mathias Boe vandt sølv ved OL 2012 i London. Foto: BAZUKI MUHAMMAD
Vis mere

»De seneste par år har været svære. De ting, som Carsten har været igennem (hjerneblødning i 2016, red.), er ikke noget, han er kommet sig 100 procent over,« sagde Mathias Boe med alvorlig stemmeføring i et interview på DRTV og tilføjede:

»Der er nogle sanser og noget, der er påvirket af det. Det har selvfølgelig også gjort det svært for ham at holde samme træningsniveau og komme tilbage helt. Jeg føler helt klart, at vi begge har brug for ny motivation. Det er det rigtige for begge to at splitte op. Vi har ikke noget at tabe ved at gøre det.«

Carsten Mogensen lagde ikke skjul på, at han var stærkt utilfreds med, at Carsten Mogensen udtalte sig offentligt om hans helbredstilstand.

»Jeg ved ikke, hvornår han er blevet overlæge, for jeg er kommet mig helt over det. Lægerne har erklæret mig rask, og min hjerne fejler intet. Ja, jeg har været svimmel. Men brækker man en fod, skal man efterfølgende genoptræne. Jeg har været tæt på at dø, og selvfølgelig har der været nogle udfordringer. Men hans udtalelse skuffer mig. Det må jeg ærligt indrømme,« sagde Carsten Mogensen til B.T. om sin problematiske situation under og efter EM 2016 i Rusland, hvor han gennemgik et operativt indgreb i hjernen.

Mie Skov er tilbage på bordtennislandsholdet.
Mie Skov er tilbage på bordtennislandsholdet. Foto: CLAUS FISKER
Vis mere

Nogle måneder tidligere havde Carsten Mogensen også i privatlivet været ude for en vis form for turbulens, eftersom den tidligere OL-bordtennisspiller og 'Vild med dans'-vinder, Mie Skov, valgte at afbryde forholdet til ham.

Mie Skov og Mads Vad i en rumba i 'Vild med dans' fredag 8. november 2013.
Mie Skov og Mads Vad i en rumba i 'Vild med dans' fredag 8. november 2013. Foto: Betina Garcia
Vis mere

»Der er ro i mit privatliv nu. Det er, som det er. Jeg passer rigtig godt på både mig selv og min søn, når jeg har ham. Men lille Benjamin har det godt, og han trives,« lyder Carsten Mogensens slutreplik.