Den danske OL-helt Poul-Erik Høyer var vant til at vinde på badmintonbanen, men onsdag aften løb han ind i et uventet nederlag på halgulvet i Helsinge.

Her stilede den 55-årige badminton-præsident efter at blive Venstres spidskandidat til borgmesterposten i Gribskov Kommune, men de borgerlige vælgere ville det anderledes.

Bent Hansen fik mere end dobbelt så mange stemmer som Poul-Erik Høyer ved opstillingsmødet.

»Jeg taber til én, der var bedre end mig. Min modstander havde i virkeligheden trænet hjemmefra - Bent var jo allerede blevet valgt. Så jeg er ikke skuffet, for nederlaget var meget klart. Han havde allerede vundet første runde,« siger Poul-Erik Høyer Til B.T.

55-årige Poul-Erik Høyer er præsident for Badminton World Federation (BWF).
55-årige Poul-Erik Høyer er præsident for Badminton World Federation (BWF). Foto: BAZUKI MUHAMMAD
Vis mere

Bent Hansen var allerede tidligere blevet valgt som Venstres spidskandidat, men en teknisk fejl, hvor ikke-berettigede medlemmers stemmer talte med, fik Venstre til at gentage opstillingsmødet.

I mellemtiden havde Poul-Erik Høyer – efter opfordring fra baglandet – meldt sit kandidatur, men der var altså ikke opbakning til OL-guldvinderen fra 1996.

Nu skal Høyer fordøje nederlaget og så beslutte, om han vil stille op til kommunalvalget i 2021 og kæmpe for Venstres mærkesager som almindeligt byrådsmedlem.

»Nu skal jeg lige finde ud af, hvad jeg gerne vil. Jeg har sagt ja til at bakke op om Venstre med Bent som den førende, og det har jeg ikke tænkt mig at springe fra. Men i hvilket omgang har jeg ikke besluttet endnu. Men det er tanken at stille op, hvis det passer ind i det, jeg laver til den tid,«

Politik er ikke et fremmed felt for Poul-Erik Høyer, der tidligere har været byrådsmedlem og også stillede op ved europaparlamentsvalget i 2014.

Danskeren har i en årrække været bosat i Singapore, hvor han har bestridt jobbet som præsident for Badminton World Federation. En rolle, han stadig har.

I begyndelsen af september fortalte Poul-Erik Høyer åbent, at han er blevet ramt af Parkinsons. Høyer blev allerede diagnosticeret med sygdommen i 2015, men har siden holdt det skjult for offentligheden.

»Jeg var rystet. Det er jo ikke det, man gerne vil høre, og jeg begyndte at tænke på, hvad der skulle ske med mig resten af mit liv. Det var en hård proces først og fremmest at anerkende, at jeg nu er syg,« sagde Høyer til TV 2, da han åbnede op om sygdommen.

Her forklarede Poul-Erik Høyer også, at han holder sygdommen nede med medicin, og at han efter omstændighederne har det godt.