Foto: Søren Bidstrup

OL-sølvvinderen Carsten Mogensen er blevet opereret for en udposning på en blodåre i hjernen.

Den danske badmintonstjerne Carsten Mogensen er blevet opereret i hjernen, efter at han torsdag eftermiddag faldt om på sit hotelværelse under hold-EM i den russiske by Kazan.

Mogensen, der sammen med Mathias Boe vandt OL-sølv i herredouble for fire år siden, fik på hospitalet konstateret en såkaldt aneurisme i hjernen.

»Det vil sige en slags udposning på en blodåre, og det er tilsyneladende noget, han er født med. Den er så bristet, så der er løbet blod ud i hjernen.«

»Det er det, der har forårsaget, at han faldt om, og at han havde en fantastisk hovedpine,« siger sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup, til TV 2 Sport.

Carsten Mogensen besvimede, da han skulle gøre sig klar til torsdagens kamp mod Finland.

Han kom på benene og fik bevæget sig over i et andet værelse, hvor Mathias Boe straks konstaterede, at der var noget alvorligt galt med doublemakkeren, skriver Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Efter de indledende undersøgelser på et lokalt sygehus blev Mogensen overflyttet til et hospital med ekspertise i hjernesygdomme, og i samråd med læger i Danmark blev det besluttet at operere.

»Jeg så ham efter operationen, og hans tilstand var bedre, men det er stadig for tidligt at sige, at alt er okay, for han skal igennem undersøgelser i de næste dage,« skriver Mathias Boe på Twitter.

Det danske landshold har besluttet at gennemføre lørdagens EM-semifinale mod Tyskland, selv om stemningen beskrives som trykket.

»Enhver kan jo se sig selv i den situation, og det er jo ikke noget, man ønsker for nogen som helst.«

»Men vi har opfordret spillerne til at snakke lidt med hinanden, og vi kan jo i princippet ikke hjælpe Carsten ud over det, vi har gjort ved at hjælpe med at få hans familie herover,« siger Finn Trærup.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.